Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Segìtenètek a meditàcióban?

Segìtenètek a meditàcióban?

Figyelt kérdés

Sziasztok,27 èves làny vagyok.

Egy ideje akaratlan gondolatok ès nèha stressz gyötör,szerencsère àlmatlansàg nincs,de nagyon szeretnèm ha a gondolataim megszűnnènek.

Szeretnèk minden nap meditàlni,de sajnos nem tudom hogyan kezdjek hozzà ès mit miutàn tegyek közben hogy hosszútàvon hatàsos legyen.

Köszönöm ha segìtetek,bocsànat ha nem jó tèmakörbe tettem.

Szèp estèt.

2021. aug. 22. 19:18
 1/7 Grimfox ***** válasza:
100%

Mielőtt elkezdenél meditálni, tanulj meg relaxálni. Akár a használni kívánt meditációs pózban, akár más módon. Tanulj meg elérni egy mélyen relaxált állapotot. Ez az állapot előfeltétele bármilyen meditációnak, és ha nem tanulod meg, mielőtt elkezdenél meditálni, akkor vagy nagyon lassan fogod tudni elsajátítani a választott meditációs módszert, vagy a kudarcok miatt elkedvetlenedsz, és idő előtt felhagysz a próbálkozással.

A legegyszerűbb relaxációs módszer, ha kényelmesen hanyatt fekszel, és elkezded figyelni a légzésed. Csak a légzésed figyeld, semmi mást. Ha már figyeled, kezdd el szándékosan egyre lassabbá, és mélyebbé tenni, amíg eléred a lehető leglazább, és legkényelmesebb ritmust, és mélységet. Ezután ezt az állapotot tartsd fent, és figyeld. A tested, és az elméd is önmagától ellazult, relaxált állapotba kerül ettől. Nagy eséllyel lesz olyan, hogy elalszol. Ha képes vagy ebben a laza állapotban ébren maradni, és figyelni a légzésed tetszés szerint, akkor már a meditációnak is nekikezdhetsz. Amíg gyakorlod a relaxációt, addig érdemes kiválasztani, milyen meditációs módszert szeretnél használni. A gondolatok kizárására a koncentrációs meditáció egy jó lehetőség.

2021. aug. 22. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:

"nagyon szeretnèm ha a gondolataim megszűnnènek" Nos, amíg ilyen irreális elvárásaid vannak a meditációval szemben, addig inkább ne fogj hozzá. Ahhoz, hogy ne legyenek gondolataid, konkrétan meg kell halni. Nincs mester és nincs iskola amelyik a gondolataid megszüntetését tanítaná és adna olyan technikát, amelyikkel ez megvalósítható lenne.

Halgass inkább Grimfoxra.

Vagy menj el és tanulj meg egy tudományosan alátámasztott módszert.

2021. aug. 22. 19:48
 3/7 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszönöm,ès ma elkezdem.

2.szerintem neked elèg rossz lehet az èleted ,hogy kiragadod azt amit mondjuk az első nem.

Magànyos lehetsz,de ne rajtam töltsd ki a bànatod!

2021. aug. 22. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia, nem tudom tudsz-e angolul?

Ha igen, akkor youtubeon van rengeteg meditációs videó. Igaz, én ilyen 10-15 perceseket szoktam, de nagyon jól esik. “Guided meditation” ezt írd be. 😊

2021. aug. 22. 20:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja és lefekvés előtt szoktam általában, néha délután is.
2021. aug. 22. 20:08
 6/7 anonim ***** válasza:
2#, szerintem nincs igazad...van mester is és technika is erre, nem tudom ez mennyire "ritka".
2021. aug. 22. 21:58
 7/7 Grimfox ***** válasza:
A szövegkörnyezetből azt feltételezném, hogy a nem kívánt, akaratlan gondolatokat akarja a kérdező megszűntetni. Arra pedig gyakorlatilag az összes figyelem, vagy akaratkoncentráló meditáció alkalmas, és az elmélkedő meditáció is, ha valaki gyakorlott benne. Szerintem ez egyáltalán nem ritka. A ritka a teljes gondolatmegállítás, és tudatfelfüggesztés, ami már jóga magasiskola. Én sem igazán értem, miért kéne a gondolat, és tudatfelfüggesztéshez, a gondolatfolyam megállításához meghalni. Minden éjjel legalább három alkalommal megtörténik az emberrel mélyalvásban.
2021. aug. 22. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!