Valami kötés cérnát kaptam, kidobhatom?
A "logikáját" értem a dolognak, de nem tudom, miért akarnád, hogy bárki is megismerje a gondolataidat. Főképp ha az egész dolog félelemmel tölt el. Ha aggódsz, hogy ha megszabadulsz a cérnától, akkor magadra haragítod az illetőt, akkor csak köss rá pár random csomót, és add neki oda úgy. Ha úgy is "mesél neki a cérna", akkor csak megpróbált átvágni. Biztos megkérdezi, de ha kérdezi, nem tudja biztosra. Elmejátékot játszik.
Ha nem aggódsz amiatt, hogy esetleg találkoztok még egyszer, vagy ki tudod magyarázni, miért nincs nálad a cérna, akkor egyszerűen égesd el, vagy dobd patakba, és sodortasd el a vízzel.
VAGY trollkodd meg.
Szóval, tegyük fel hogy teljesül az "átka" és a csomókból ki tudja olvasni mire gondoltál éppen.
Na, akkor, köss pár csomót a madzagra, miközben gondolj totál értelmetlen marhaságokra, vagy egyenesen megbotránkoztató szinten kretén dolgokra. Pl Vajas-mézes kenyérbe tekert elefánt vígan iszogat Maoval egy lakatlan szigeten, miközben szól a Spongya Bob háttér zenéje. Vagy, négy kertitörpe makarénát jár félmeztelenül, hófehérle pedig örvendezik, hisz épp a leánybúcsúját ünneplik, vagy Varga Irén elfenekeli Lacit egy majonézes békákkal teli kalappal. Vagy ami a csövön kifér. Aztán nézd meg az arcát, mikor olvassa a csomókat.
"gondolataimnál kössek", vagy pedig gondolataIDDAL tegyed?
Ha az első: akkor bármire gondolsz, köss egy csomót,
ha a második: akkor nem lesz csomó.
Tehát visszaadhatod nyugodtan, hiszen egyik esetben már nem cérna lesz, hanem csomók halmaza, a másik esetben pedig csak cérna, teli 'gondolati' csomókkal.
A quipu sem hord információt csomók nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!