Negyed cigányként lehetek Spirituális Sátánista ? Sátán nem fog el fogadni, ezért ?
Egy Spirituális Sátánista szerint, sose leszek képes teljesen úgy gondolkodni, mint egy fehér, előbb utóbb " előtör "
belőlem a vér. Én ezt butaságnak tartom. Szerintem ez a vér el enyésző, világ életemben Magyarnak tartottam magam, a Hazám a mindenem, és őszintén hiszek Sátánban. Spirituális Sátánistákat kérdezném, szerintetek lehetek Sátán valódi szolgája ? Lehetek Spirituális Sátánista ? Válaszokat előre is Köszönöm!
A másik, hogy sátánnak nincsenek szolgái.
A harmadik, hogy mi köze a hazádnak Sátánhoz?
Mielőtt teljes hittel beleveted magad, előbb érdemes lenne alaposan utánaolvasni, hogy mi is az a sátán. Meg hogy ki is az.
Nem tudom, mennyire tudsz angolul. A sátán neve(mint angyal) Samael.
A lényeg fordítása kb ez: Samael egy arkangyal, a neve jelentése "Isten mérge". A talmudi, és talmudot követő hagyományban a szerepe vádló/rágalmazó(Ha-Satan), csábító, és pusztító(Mashhit).
Noha a keresztény hagyomány szerint gyakran azonosítják egy bukott angyallal, más források szerint nem tartozik a bukottak közé, és mindig is a mennyei seregek része maradt. Általában az iszonytató, és pusztító feladatokat ő hajtja végre az isten parancsára. Noha az ember számára ez ellenségesnek tűnik, maga Samael hűséges marad istenhez.
Izráel(a zsidók törzsei) fő ellensége, és a zsidó vallás szerint a kereszténység megtestesítője, emellett Róma védőangyala.
A kabbalában szintén fontos szerepet játszik, mint Yahweh egyik arkangyala, és isten pusztító erejének végrehajtója. Démonként igazán csak a 13. századtól kezdték el komolyabban emlegetni, főképp európai, keresztény befolyásra.
Levonható következtetések: A sátán egy titulus, nem egy név. Több angyallal is azonosították ezt a titulust, főképp a keresztények, de általában hibásan. A sátán nem bukott a többi angyallal, továbbra is az ember vádlójaként, és kísértőjeként szolgálja az ószövetségi istent.
A sátánról alkotott kép a zoroasztriánus világképpel való keveredésből fakad. Ott Angra Mainyu(Ahriman) testesíti meg mindazt, amivel jelenleg a sátánt azonosítják. Ahriman az isten(Ahura Mazda) ellensége, és poláris ellentéte. Ezeket a tulajdonságokat örökölte meg a modern sátánról alkotott kép. A sátánizmus alapötlete az, hogy a sátán fellázadt az isten ellen, elbukott, és kiűzetett a mennyből. Mivel ez a keresztény egyház szándékos ferdítése, ezért a sátánizmus egy duplán ferdített sátánképet követ.
bárki kezdhet spirituális dolgokkal foglalkozni.
de azt ajánlom h ne légy spirituális sátánista, mert az egy nagy hazúgság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!