Az okkultizmus szerint milyen következményei lehetnek egy halott feltámasztásának?
Nem vagyok okkult de ha lehetne is, a legrosszabb esetben fellázad a gyenge tudatod ellen és megzabál. (reményeim szerint míg az idéző él utána mivel már semmi sem köti az élők sorában megszűnik létezni). Szóval az eredmény 2 hulla.
A nekromancia a szerepjátékokban se egy könnyű karakter...
A valódi okkultizmus nem ismeri azt a fajta feltámasztást, ami a zombis filmekben szerepel.
A nekromanta állítólag vissza tudta kényszeríteni a lelket az egy évesnél nem régebbi halott testébe, de az nem támadt fel, csak képessé vált néhány egyszerű cselekedetre, például válaszadásra. A nekromanta általában kísértetekkel dolgozott.
A többi feltámasztásos történet mitológiai, vallási történetekből származik. A legtöbb esetben a visszahozott halott, még ha úgy is nézett ki, mint aki él, alig volt itt, az élők között, visszavágyott a túlvilágra. A történetek általában arról szólnak, hogy valaki a halott szeretőjét, feleségét hozza vissza. És elsorvad a bánattól, ahogy látja, mennyire megváltozott a szerelme, mennyire hideggé vált a világ, és a régi szeretője iránt. Más történetekben a feltámasztás az alvilágból való visszahozással azonos, görögöknél, japánoknál is szerepel ez a motívum, egyik helyen sem sikerül, félúton elbukik a próbálkozó.
A bibliában Jézus tényleges feltámasztást vitt végbe, nem ismerem minden nép mitológiáját, de amennyire én tudom, csak ebben az esetben volt pozitív a végkifejlet a feltámasztottra, és a környezetére is.
Ha zombikra gondolsz, akikben nincs lélek, csak a testük él hamis életet, az nem működőképes, így nincs következménye. Ha valaki a valódi feltámasztással próbálkozik, az a természet törvényei ellen próbál tenni, ami nem fog sikerülni. A próbálkozás módszereitől függ, milyen következményt szenved el.
Nem lehet feltámasztani, Isten tudja csak feltámasztani, semmilyen okkult-démoni tudás nem képes erre. Maximum annyi lehet, hogy belemegy egy démon és egy ideig eljátssza, a feltámadt szerepét, de semmiképpen sem sokáig.
Feltámasztani csak Isten, Jézus tud, ő rendelkezik és határoz minden lélek felett. Jobb volna a lelkiismeretedre hallgatni és az őrangyalodat meghallgatni.
Ha szigorúan vesszük az is okkult.
De a követezői vagy közvetlen tanítványai is képessé váltak a csodatételre...
8 van benne valami, azért mert kómába volt vagy tetszhalott, régebben simán elhantolták az emberek. emiatt hittek a vámpírokban és a feltámadó halottakban. Mert kaparászás, sikoly hangokat hallottak a sírból s mire kihantolták a szerencsétlen oxigén hiányban megfulladt.
Egyes kiásott sírok koporsófedelén kaparászás nyomok vannak, s a halott körmei s testrészei sérültek...
Hát nem ott tartott az orvoslás mint ma. S akkor ha én éltem volna simán kivégezném/kivégeztetném azt aki kijön onnét. Hisz meghalt egyértelműen élőhalott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!