Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » Hol vehetek nagyon vastag...

Hol vehetek nagyon vastag keményborítós füzeteket?

Figyelt kérdés
El szeretném kezdeni a saját Árnyak könyvemet, azonban eddig nem találtam olyan boltot, akik árulnának erre a célra kifejezetten vastag füzeteket. Esetleg valakit tudna ajánlani egy boltot? Előre is köszi!

#füzet #Árnyak könyve #book of shadows
2020. dec. 15. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Hasznosabb lett volna nem a mágia/okkultizmus témában kiírni ezt. Egyébként pedig gyártatni is lehet. Nem tudom, mit értesz vastag alatt? Hogy sok oldal legyen benne? Elmész egy digitális nyomdába, megmondod, hogy hány oldalas legyen, mekkora, milyen borítóval, ott össze is spirálozzák, aztán kész a teljesen egyedi füzeted. Mondjuk így drágább, mint ha megvennéd, de egy ilyen elég sokáig kitarthat ahhoz, hogy megérjen akár 2000 forintot.
2020. dec. 15. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Másik ötletem: Google: füzet

Kiad egy csomó webshopot, ahol csak győzni kell áttekinteni a kínálatot.

Vagy ha nem online akarsz vásárolni, akkor nagyobb papírboltokban kell nézelődni értelemszerűen. Ha nincs valahol, mondd el, hogy mit szeretnél, és majd segítenek, hogy hol keresgélj, vagy rendelnek neked.

2020. dec. 15. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Harmadik ötletem: veszel több olyan füzetet, ami megfelelő, ha nem elég vastag, akkor szét kell szedni őket, és a kettőt vagy hármat utólag összespiráloztatni. Ha gagyi a széle, ahol már spirálozva volt, akkor le kell vágatni belőle 1-1,5 centit, és spirálozáskor majd újra lyukasztják.
2020. dec. 15. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Füzetre gondolsz, vagy ilyen rendes könyv típusú "füzetre"?

Aliexpressen érdemes körbenézni. Oké, várni kell, míg megjön a termék, de én pl. talán 1 éve vettem ott egy tök jó, kemény borítású füzetet, kb. 2500-3000 forintért. Boltban még hasonlót sem láttam. Szóval na, az ilyen oldalakon sokkal nagyobb a választék.

2020. dec. 15. 19:42
 5/5 Grimfox ***** válasza:

Érdemesebb laponként összeállítani. Mivel folyamatosan gyarapítod, és hibákat fogsz véteni, lapokat fogsz lecserélni, ezért egyelőre egy gyűjtőmappát érdemes készíteni, és laponként feltölteni. Amikor összegyűlik 15-20 lap, amit már nem cserélsz le, azokat összevarrhatod, és beteheted ismét a gyűjtőmappába. Gyűjtöd tovább a többi lapot, és amikor megint elég összegyűlik, megint összevarrod. Ha több ilyen összevarrt füzetke is összegyűlik-3-5-nél többet nem érdemes egyszerre-akkor ezeket is összevarrhatod a varrataik mentén. Ez már egy kis könyvecskére fog hasonlítani borító nélkül. Egy ilyen 3-5 füzetkéből összevarrt könyvecskét már érdemes bekötni. Ha A/4-es lapokból készítetted, akkor hozzávarrsz egy A/3-as lapot úgy, hogy az egyik fele előlap, a másik hátlap legyen. A varrás előtt ragasztóval érdemes a gerinc részét megerősíteni. Ezután az így kapott üres lapokra vastag kartonból, vagy papírmaséból előlapot, és hátlapot ragasztasz. Vágsz egy ugyanilyen anyagból készült gerincet is, és keresel egy szövetet, amit könyvborítónak akarsz használni. méretre vágod, majd kijelölöd, hol lesz a könyv gerince, a gerincnek vágott kartoncsíkot ráragasztod, a könyv belső gerincéhez illeszted, majd az elő, és hátlapra ragasztod a szövetet. Kicsit túl kell lógnia a borító szegélyein, hogy behajthasd, és a borító belső felére is ragaszthasd a szövet végeit. Ezután, hogy ne álljon el a szövet, egy méretre vágott papírlapot ragasztasz a borító belső oldalára. Így kapsz egy egyszerű saját kötésű könyvet. Sokkal személyesebb, ha magad csinálod ilyen formán. Interneten is biztos találsz más technikákat, ahol házi könyvkötési módszereket mutatnak be.

Ha A/5-ös méretben csinálod(fél A/4-es) akkor a borítóhoz A/4-est kell használni. Mindig egy számmal nagyobb a borító.

Amellett hogy kreatív időtöltés a könyvkötés, még sokkal személyesebbé is teszi a kész munkát. Amennyire tudom, az árnyak könyvénél fontos, hogy a lehető legszemélyesebb legyen.

2020. dec. 15. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!