Kicsoda Lilith a spiritualizmus szerint? Egy démon? Vagy csak kitaláció? (A bibliai sztori nem érdekel, azt ismerem)
Figyelt kérdés
2020. szept. 3. 18:04
21/25 anonim válasza:
Sőt Lilith első feltünése azt hiszem a Görög vallásban volt..... de lehet badarságot mondtam
22/25 anonim válasza:
Egyes elképzelések szerint, Lilith volt az a kígyó, aki bejutva a paradicsomba megkínálta Évát a tudás fájának gyümölcsével, ami történetesen egy alma volt. Az alma latinul lelket jelent, ebből következik az, hogy Lilith adott lelket Évának, aki ugyebár Ádám oldalbordájaként nem rendelkezett azzal. :)
23/25 anonim válasza:
#22. Hogy érted, hogy az alma latinul lelket jelent?
Mi az a szó? Úgy érted, hogy azonos alakú szavak?
24/25 anonim válasza:
22-es vagyok, újra.
Spanyolul jelent lelket, a latint csak én előlegeztem meg, mert nagyvonalúan nem néztem utána a jelentésének... 🙂
Viszont, így is elgondolkodtató a dolog!
25/25 anonim válasza:
Nem értem, de kösz, hogy írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!