Kezdőoldal » Ezotéria » Mágia, okkultizmus » A mágiával foglalkozni bűn?

A mágiával foglalkozni bűn?

Figyelt kérdés
Istenhívő ember vagyok,katolikusnak lettem keresztelve,de kicsi korom óta rettentően izgat a mágia és a másvilág.Egy időben tenyérjóslással és kávézaccos jóslással szórakoztattam a barátaim,sokuk mondták,hogy beváltak nekik a jóslataim.Volt pár élményem túlvilági alakokkal,és ezek csak még jobban felkorbácsolták a kíváncsiságom,szívesen felvenném velük a kapcsolatot - de tudom,hogy a biblia bűnnek ítéli ezt meg,és nem akarom elárulni az Istenemet,félek a pokol tüzétől is. Ti mit gondoltok?

2020. jún. 30. 18:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
90%
Jah, és ha ennyire vonz a mágia, de Istennel sem akarsz “ szakítani” javasolnám, hogy néha menj jóshoz vagy kártyaverőhöz es rövidtavú jóslatot kérj, lehetőleg a jó dolgokról. De ehhez nagy önuralom kell, mert hajlamos az ember azt hinni, hogy pl. a kártya mindent tud, és mindenre választ ad. De a döntéseinket MI hozzuk meg, és felelősséggel tartozunk mind a jóért, mind a rosszért.
2020. jún. 30. 23:42
 12/20 anonim ***** válasza:
75%

8 *

Most ha jósolsz meg felveszed a kapcsolatot entitásokkal,.azzal a kutyának sem ártasz

Olyan "jó" tanácsot adtál neki, hogy az illető üdvössége, rajtad lesz számon kérve.

2020. jún. 30. 23:43
 13/20 anonim ***** válasza:
* kártyaveTőhöz, bocs, autocorrect
2020. jún. 30. 23:43
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Sosem okoznék kárt másnak,csak az önnön tudásszomjamat szeretném kielégíteni,tapasztalni akarok és tanulni.Ezért vagyok tanácstalan,mert nincsenek rossz szándékaim,mégis félek,hogy amihez nyúlok,az gonosz tőről fakad. A pozitív válaszok viszont bátorságot adnak:)
2020. jún. 30. 23:47
 15/20 anonim ***** válasza:
#12! Mit értesz üdvösség alatt és ki fogja számon kerni?
2020. júl. 1. 01:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia, Kedves Kérdező!

Nos, úgy látom, hogy egy cipőben járunk ;)

Én is hithű katolikus vagyok, de mindig is foglalkoztattak a spirituális, mágikus dolgok. Nagyon szeretnék komolyabban is elmélyedni eme ,,tudományban", de eddig nem mertem belekezdeni, a lelki üdvöm miatt. Nem szeretnék elszakadni Istentől, és a mágiát sem szeretném rossz dologra fordítani. Jóra akarom használni, tehát valamilyen fehér mágiára illetve természet mágiára gondoltam.

Sajnos elég veszélyes dolog, így semmiképpen sem ajánlom, hogy egyedül kezdj bele. Az itteni válaszokkal is óvatosan bánj, mert akárki írhat akármit!

Én azt javaslom, hogy kérdezz meg erről egy papot, akiben megbízol. Ő tud erre a kérdésre helyes választ adni, mivel jól ismeri a katolikus vallást.

Személyes véleményem: Szerintem nem bűn, amíg nem ártasz vele másoknak/magadnak, és amíg nem szeged meg vele a Tízparancsolatot. A Biblia elég homályosan tud fogalmazni, és néha lehetnek benne ellentmondások, így erről mindenképpen pappal beszélj! (én is ilyen személytől fogom megkérdezi ezt)

Sok szerencsét, és óvatos legyél! :)

2020. júl. 1. 10:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Igen
2020. júl. 1. 11:17
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem. A hála adás is egyfajta mágia. Ott is energiát mozgatsz.
2020. júl. 1. 16:40
 19/20 anonim ***** válasza:
29%

Tévedsz. A biblia nem tartja ezt bűnnek. Az angyalaink is mágiával avagy energiaküldéssel manipulálnak minket, terelgetnek a jobb útra.

Továbbá a biblia azt tanítja, hogy minden egyedi. Nincs olyan, hogy valami fixen bűn.

2020. júl. 1. 16:41
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A kereszténység (szinte valamennyi egyház) és a Biblia szerint bűn. Olvasd el: 5 Móz 18,10-12.

A többi rád tartozik.

2020. júl. 1. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!