Kell-e valamilyen engedély ahhoz, hogy valaki pénzért jósoljon? Ha igen, melyik törvény szabályozza?
Figyelt kérdés
jóslás, jog2019. júl. 18. 18:40
1/10 anonim válasza:
A kozmikus törvény igen szigorúan, Magyarországé pedig a többi személyközi szolgáltatásokéhoz hasonlóan szabályozza.
4/10 ******?! válasza:
Tudtommal egyéni foglalkozás? Még adót sem fizetnek érte. Legális csalásnak hívnám.
5/10 anonim válasza:
Attól függ. Ha nyitsz egy "Gizike jósdája" nevű boltot, akkor kell. Ha az utcán állítgatsz meg embereket és pénzért jósolsz nekik, mint Tarsolyos Gizike, akkor nem. Szerintem ezt a kérdést inkább a Politika/Törvények, jog kategóriában kellett volna feltenned.
6/10 Bátor Tintanyúl válasza:
Hogy mi szabályozza? A jóízlés és a lelkiismeret.
7/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2019. júl. 19. 08:33
8/10 Metionin válasza:
Szerintem vállalkozói engedély. Van egy fickó aki "szellemirtással" foglalkozik, tavaly valamikor találtam a honlapját. A csóka a szolgáltatások felsorolása mellett többek között a bizonyítványairól, a családjáról meg ilyesmikről is tett ki képeket és ott volt hogy valami egyéni vállalkozói engedéllyel üzemelteti ezt a szolgáltatást. A másik hogy annyi esze se volt hogy a számokat kitakarja a papírjain :D
9/10 anonim válasza:
Pénzért szolgáltatsz.
Kell több magyarázat?
10/10 anonim válasza:
Vállalkozásként működhet a dolog, de alapfeltétel, hogy teljesen egyértelművé kell tenni, hogy ez csak szórakoztatás, játék. A tévés jósok honlapján is megtalálható lényegében ez. Nem betű szerint, de ott van, hogy nem tudnak jósolni, mint ahogyan a bűvész sem varázsol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!