Tényleg jósol a zoltar nevű app?
Tudom, kicsit hülyén hangzik, de sok egybeesés történt. Ez az app androidra elérhető, és egy hete van meg. Azóta sok olyan dolog történt, amit "zoltar" jósolt.
Események:
"Tehetséged van az álszent emberek velismerésében"
Megismertem egy lányt, egy hétig voltunk eggyütt. Azon kaptam egyszer ,hogy pénzel a kezében megy ki a házunkból.
"Nehezedre esik az érzéseid kimutatása, ez sokszor konfriktusokat szül"
Így vesztem tegnap össze a barátommal...
Volt több dolog is, de nem írom ki, aki kíváncsi, ír pirivátot.
Nektek mi a véleményetek?
Alárendeled magad annak amit mondanak neked, ezeket a jeleket keresed, majd önigazolást találsz arra hogy igaza volt. De nem azért mert igazat mondott, hanem mert úgy cselekedtél hogy igaza legyen:
"A megerősítési torzítás az embereknek azon hajlandósága, hogy azokat az információkat részesítik előnyben, amelyek igazolják saját prekoncepciójukat (előfeltételezéseiket) vagy hipotézisüket, tekintet nélkül az információ igaz vagy nem igaz voltára."
Ha rajtakaptál valakit véletlenül, az nem tehetség. A barátoddal azért vesztél össze, mert a program megmondta hogy konfliktust szül a viselkedésed, te pedig aszerint viselkedtél. Ez nem jóslás, hanem manipuláció.
Az elsonek nagyon igaza van.
De meg az is benne van a dologban, hogy olyan "joslasokat" dob ki az app ami barkire barmikor igaz lehet.Ugyanilyen alapon mukodik a horoszkop is.
Mondok egy egyszeru peldat. Megjosolom, hogy a kozeljovoben el fog menni melletted egy feher auto. Aztan ha kimesz az utcara 90% hogy el fog menni melletted egy feher auto. De nem azert mert "megjosoltam" hanem mert barkivel barmikor nagy esellyel megtortenhet. Amugy meg ha tenyleg tehetseged lenne az alszent emberek felismereseben eleve ossze se jottel volna olyan lannyal aki meglop. Errol ennyit. Ne legy butus inkabb az ilyen idetlen appok helyett csinalj valami hasznos, onepito dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!