Mi a véleményetek a jóslásról a médiában?
Nem tudtam igazán, hová tegyem ezt a kérdést mert a megfelelő helyen széttéptek volna a "hívek"! :)
Számos dolog terjed a világban amivel becsapják az embert, de azok legtöbbje jól álcázott így nem is veszi észre az egyén, hogy a hatása alá kerül. (butító vaóságshow-k, idióta önmutogató közösségi oldalak, stb.) De a jóslásról értelmes körökben köztudott, hogy csak ÁTVERÉS ami a gyenge, lelkileg sérült, hiszékeny emberek megtévesztéséből táplálkozik. Értem én, hogy pénz, de akkor is undorítónak tartom, hogy "közismert hazugságként" mégis mindenhol van rá kereslet. Azzal nehéz mit kezdeni ha valaki jóshoz jár és fizet neki szolgálataiért, de, hogy még a médiában is becsapják vele az embereket... ezzel az erővel indíthatnának olyan műsort is ahol nyomorék és szellemileg visszamaradott szerencsétlen embereket gúnyolnának! Nem értem miért hagyja ezt az ORTT!
Sokan azzal érvelnek, hogy értelmes, felnőtt embernek tisztában kéne lennie a cselekedeteivel, de éppen itt a bibi, hogy akkor ez esetben nem beszélhetnek ilyesmiről hisz akkor az érvelésüknek mondanának ellent, így viszont a dolog elismerten a "buta vagy hiszékeny" emberek megtévesztése!
Nem azért van sok, ebben hívő, mert látja a TV-ben, hanem azért látja, mert igény van rá.
.
"... még a médiában is becsapják vele az embereket..."
Igen, ugyanúgy, mint az Alfa Holdbázissal, a Csillagkapuval, az X-Aktákkal stb.
Azoknak is vannak hívőik.
.
Olyan műsorokat kell adni, amik minden szellemi szinten lévő megnéz...
1-esnek
Ha tényleg a reménykeltés a célja akkor talán elfogadható, de ez akkor egyben egy olyan kör amiből soha nem fog kikerülni az illető és hamis álmokat kerget egész életében míg mások "reálisakat".
Más a saját reményeimből hinnem abban, hogy jövő7en elviszem az 5-öst mint úgy, hogy nekem Matilda megjósolta, aztán meg jön a csalódás!
Mindazonáltal szerintem szó sincs itt reménykeltésről csak a pénzről, de igazad lehet, takarózni jó lehet ez a remény dolog. :)
2-esnek
A kérdésem alatt ugyan kifejtettem pontosan mire is céloztam, de végül is a téma alapjában egyetértünk! ;)
persze a pénz az egész mozgató rugója...de az emberek is "kapnak valamit a pénzükért"...
és valóban ördögi kör...de talán egyszer a sok csalódás után rájön az ember, hogy ezek nem tudnak semmit és az ember maga irányítja a sorsát...
ez olyan mint "isten létezik e?"...
a nagy vallásos fanatikusok a szabályok szerint élnek...
én nem hiszek benne...
mindenki maga dönt...hisz e benne vagy sem...külső szemmel látom mekkora agymosás átverés álszentség...de ők belülről nem...
ha valakinek van képzeletbeli barátja az bolond...ha sokaknak ugyanaz a képzeletbeli barátja az vallás...
szóval meg vannak az előnyei és hátrányai ennek a hazugságnak is...neked hazugság, másnak igazság...mindenki maga dönt miben hisz...
kisadam333
Igaz, hisz vallási műsorok is vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!