Mit gondoltok erről? Ugye, ez is csak találgatás a kutatók részéről?
Nostradamusra mindent rá lehet fogni, bele lehet magyarázni. Valójában csak írsz egy "versikét" és azt mondod az ő jóslata:
"Kockák világítanak majd az emberi arcba
a tudatlan válaszra lel majd a fényben
de sok lesz aki csak bántani akar
őket egy mitikus állatról nevezik majd el."
Nostredamus megjósolta a gyakorikérdéseket és a trollokat. Juhééé.
1. Régen nagyon hittem Nostradamus jóslatainak valóságában, ma már nem.
2. Épp a minap néztem a National Geographic Channel-en egy dokumentumfilmet róla (amelyet már láttam régebben is), amelyben arról volt szó, hogy egyáltalán nem egyértelmű az, hogy bármit is megjósolt volna.
Pl. a belemagyarázók aszongyák, hogy megjósolta Hitlert is, csak Histernek nevezi. Közben meg a szkeptikusok azt állítják, hogy Nostradamus inkább a Alsó-Duna latin nevére gondolt! Meg számos egyéb esetben is latolgatták Nostradamus jós képességeit.
3. Miért magyarázták meg a belemagyarázók Nostradamus összes négysorosát? Mintha már mind megtörtént volna? Miért lenne lehetetlen, hogy Nostradamusnak eddig még egyetlen jóslatasem vált valóra? Mi van akkor, ha a négysorosai közül mind csak egy-két ezer év múlva valósulnak meg? Mielőtt még kioktatna valaki, régen behatóan foglalkoztam Nostradamussal, és a négysorosok értelmezése egyáltalán nem volt egyértelmű számomra. Sőt!
"A francia kutatók azt is elmondták, hogy a Krím-félsziget alatt hatalmas mennyiségű földönkívüli eredetű energia található, és ez a kiváltója a krími konfliktusnak, ami majd világháborúvá dagad.
2016-ra Európa lakossága a minimálisra csökken, és a kevés számú túlélő különböző betegségekben fog szenvedni."
Ezt azért kétlem...
Nostradamus a halála előtt összekeverte versikéit.
Ha tehát tényleg "megjósolta", akkor az csak utólag derül ki.
Utólag pedig könnyű okosnek lenni! (UKO-jelenség)
Ha bekövetkezik az Apokalipszis, akkor János is jó jós volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!