Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Aki tartja a Luca napi szokáso...

Aki tartja a Luca napi szokásokat! Nektek valóra vált ez?

Figyelt kérdés

Azért ide írtam a kérdést, mert voltaképpen ez is a jóslás egyik formája, és babonaság. Ne töröljétek a kérdést! Köszönöm!

12 cetlire felírtatok férfineveket, 13-án húztátok ki az elsőt, de nem néztétek meg a ráírt nevet, kidobtátok a cetlit. Minden nap így tettetek, és az utolsó cetli, 24-ére maradt, és az azon szereplő név lett a férjetek neve. Szóval, arra gondolok, hogy nektek bevált-e, és hányszor csináltátok?

2010. dec. 12. 21:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, olyan nevet kell írni a cetlire, amit ismersz - mármint magát a nevet, olyan nevű embert nem kötelező ismerni, ergo rögtönzöl az általad ismert férfinevekből 12 db-ot.

Lehet, hogy azért vagy még egyedül, mert az utolsó cetlid mindig üres volt.... Én most fogom először csinálni, nem tudom, biztosn ezért van-e, csak tippeltem.

Én úgy tudom, fiúk nem csinálták ezt. Utána kéne nézni ennek.

2010. dec. 13. 20:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a lucaszékről hallottam, de az teljesen másról szól. Vagy átvágtak volna? o.o
2010. dec. 14. 20:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Jaj az lemaradt, h én ilyen luca szokásról még nem hallottam, h cetliznek.
2010. dec. 14. 20:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nah megnéztem és tényleg volt ilyen :O De ott a legelső gombóc ami feljött a víz felszínére az volt a férj jelölt neve :) Wikipédián néztem. csumika
2010. dec. 14. 20:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Luca napon varrtam. Mégsem lett semmi bajom.
2010. dec. 15. 17:04
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem ez szimpla szórakozás, semmi több :) Mármint nem lesz az a férjed, akinek a neve utoljára marad, de épp ezektől a szokások színesítik az életet :)
2010. dec. 18. 10:54
 17/18 anonim ***** válasza:
Utolso, koszonom hogy leirtad. Nekem mar nem kell legalabb. Egyetertek. Jo szorakozas.
2010. dec. 18. 12:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Na és mi van akkor, mikor nem épp 13-án kezdi el valaki hanem mondjuk 17-én és így egy nap 4 cédulát is ki kell dobni? Volt közte üres is, netán érvénytelen lenne, .. de egy név jött ki. Van benne reáció vagy érvénytelennek számít, mert későn kaptam észbe, hogy luca napján ezt szokták játszani a lányok?
2016. dec. 12. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!