Aki tartja a Luca napi szokásokat! Nektek valóra vált ez?
Azért ide írtam a kérdést, mert voltaképpen ez is a jóslás egyik formája, és babonaság. Ne töröljétek a kérdést! Köszönöm!
12 cetlire felírtatok férfineveket, 13-án húztátok ki az elsőt, de nem néztétek meg a ráírt nevet, kidobtátok a cetlit. Minden nap így tettetek, és az utolsó cetli, 24-ére maradt, és az azon szereplő név lett a férjetek neve. Szóval, arra gondolok, hogy nektek bevált-e, és hányszor csináltátok?
Persze, nem ezen múlik, csak kíváncsiságból kérdezem :)
A kezdőbetűk, vagy más betű a névben sem stimmelt?
Én is városban lakom, de érdekesek számomra a népszokások. Volt népművészet órám középsuliban (sajnos csak utolsó 2 évben), és nagyon szerettem. Az is lett a választott tantárgyam a 4 kötelező mellett.
Én most fogom ezt először kipróbálni. Pozitívan állok hozzá.
Én is városi vagyok, de csináltam ilyet 3szor is. Egyszer Lajos lett, következőkor Sándor, aztán meg az hogy más. :S Azt is beraktam. Hát most épp tényleg más a barátom. De olyan nevet kell igaz akit ismerünk? Mert Lajost nem ismerek:D
Ja meg én mindig megnéztem a nevet.
Lány vagyok :)
Egyébként pedig ezt a szokást csak lányok szokták csinálni, fiúk nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!