Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Aki tartja a Luca napi szokáso...

Aki tartja a Luca napi szokásokat! Nektek valóra vált ez?

Figyelt kérdés

Azért ide írtam a kérdést, mert voltaképpen ez is a jóslás egyik formája, és babonaság. Ne töröljétek a kérdést! Köszönöm!

12 cetlire felírtatok férfineveket, 13-án húztátok ki az elsőt, de nem néztétek meg a ráírt nevet, kidobtátok a cetlit. Minden nap így tettetek, és az utolsó cetli, 24-ére maradt, és az azon szereplő név lett a férjetek neve. Szóval, arra gondolok, hogy nektek bevált-e, és hányszor csináltátok?

2010. dec. 12. 21:25
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban ezt is és az ólomöntést is csináltuk. Sőt,gombócba is tettünk ilyen cetliket. Mindig más nevet találtam, a férjemnek pedig egészen más neve lett..
2010. dec. 12. 21:35
 2/18 A kérdező kommentje:

Persze, nem ezen múlik, csak kíváncsiságból kérdezem :)

A kezdőbetűk, vagy más betű a névben sem stimmelt?

2010. dec. 12. 21:44
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Én városi vagyok, ezekből kimaradtam, de ezt a férjeset kipróbálom :)
2010. dec. 12. 21:57
 4/18 A kérdező kommentje:

Én is városban lakom, de érdekesek számomra a népszokások. Volt népművészet órám középsuliban (sajnos csak utolsó 2 évben), és nagyon szerettem. Az is lett a választott tantárgyam a 4 kötelező mellett.

Én most fogom ezt először kipróbálni. Pozitívan állok hozzá.

2010. dec. 12. 22:04
 5/18 anonim válasza:
100%

Én is városi vagyok, de csináltam ilyet 3szor is. Egyszer Lajos lett, következőkor Sándor, aztán meg az hogy más. :S Azt is beraktam. Hát most épp tényleg más a barátom. De olyan nevet kell igaz akit ismerünk? Mert Lajost nem ismerek:D

Ja meg én mindig megnéztem a nevet.

2010. dec. 12. 22:08
 6/18 anonim válasza:
100%
Én úgy csináltam ezt a cetlis férj jóslást,hogy egy cédulát üresen hagytam. Egyiket se néztem meg,amikor elégettem. December 24-re az üres cédula maradt. Nincs férjem azóta sem. Nem is volt.
2010. dec. 12. 23:24
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
És mi van akkor ha lánynevet ír valaki a cetlikre?:D
2010. dec. 13. 11:14
 8/18 anonim válasza:
100%
Gondolom a fiúk lánynevet irnak...
2010. dec. 13. 13:09
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Lány vagyok :)

Egyébként pedig ezt a szokást csak lányok szokták csinálni, fiúk nem...

2010. dec. 13. 13:23
 10/18 anonim válasza:
100%
Régen a lányok biztosan nem irtak lánynevet a cetlikre. Gondolom Te se lányhoz szeretnél férjhez menni. A lányok fiú neveket irjanak szerintem.
2010. dec. 13. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!