Joslasok mennyire jonnek be ? Nekem eddig semmi se jott be
Na vajon miért?
Mert nincs értelme.
Nekem volt hogy bejött.
Például a halál joslat
Josephus Flavius azt írja A zsidók története című könyvben, hogy amikor Nagy Sándor bevonult Jeruzsálembe, akkor a zsidók megmutatták neki Dániel könyvéből azt a jövendölést, hogy egy görög embernek kell majd elpusztítani a Perzsa Birodalmat. Sándor pedig magára vonatkoztatta a jövendölést.
Na, persze tegyük hozzá, hogy ez a jövendölés nem jóslat, hanem prófécia. A kettő nem ugyanaz, bár azért van némi átfedés köztük.
A történetről még annyit, hogy nem tartják Josephus beszámolóját hitelesnek, és Dániel könyvét is későbbre keltezi a legtöbb szakértő.
De, ha Josephus mégis igazat mondott, akkor egészen egyedi dolog történt, hiszen egy világhatalom felemelkedése előre be lett jelentve, ráadásul Sándor úgy ment akkor a harcba, hogy ismerte a jövőt.
Még egy pár érdekesség:
Tupac Shakur, a 90-es évek nagy rappere önmaga életére tett olyan kijelentéseket, amik beteljesedtek.
Pl. van olyan dala, amiben leírta, hogy börtönben van. Ez bejött.
Máshol leírta, hogy lelőtték, megölték. Ez is bejött.
A korszak masik nagy rappere Biggie Smalls volt (volt egy másik művészneve is). A Ten Crack Commandments című dalában leírta, hogy lehet olyan következmény, hogy az ember 24 évesen a föld alá kerül.
Ő pont ennyi idősen halt meg. Ráadásul az albumai is eléggé sötétek voltak (pl. a Ready to Die).
Lehet, mindketten tudták, hogy nekik nem sok idő adatott. Ez lehet a magyarázata annak, hogy Tupac rengeteg dalt vett fel, annyit, hogy halála után több albuma jelent meg, mint életében.
#6 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!