Ha két jós összeül és együtt jósolja meg a szebb jövő kialakulását, nagyobb eséllyel válik be, mintha csak egy?
10 - Komolyan? Ne idegesíts!
11 - Ez szomorú :(
Nem rossz!
Ezúton is sok sikert kívánok neki a munkájához!
Péntek 13-án ne jósolj, a fekete macskát is üldözd el, holnap pedig újhold.
Minden lehetőség nyitva áll a balszerencsés, rossz dolgokra.
17 - Nem troll válaszokat vártam!
Amúgy meg mi van akkor, ha én magam vagyok Belkó?
Akármennyi pénzrabló prognosztikus terapeutával (jóssal) konzultálhatsz, de ha közülük minél többen jósolják meg ugyanazt az eseményt (maximum 100-ból mind a 100), akkor is csak fifty-fifty az esélye, hogy az egyöntetű jóslatuk akár be is következhet, tehát egy ilyen esemény előre megjósolt (tutira várható) bekövetkezésének valószínűsége sohasem fogja tudni átlépni az 50%-os bizonyossági határt. (Vagyis: minden esetben konstans 50 % az esélye, hogy egy kristálygömbi, tenyérjósi, kártyavetési stb. jóslat bekövetkezik, és konstans 50 %, hogy nem!)
Megjegyzés: Nincs köze a szakágazati prognózisokat felállító közeghez, amelyek reális adatok elemzései alapján, a hasonlósági alapelvek figyelembe vételével prognosztizálnak (meteorológia, pénzügyi szektor, földrengés-kutatás és vulkanológia stb.). Vagyis egy szakképzett meteorológus képes holnapra esőt prognosztizálni pl. 80%-os valószínűséggel, egy "szakképzett" kártyavetőnek hiába vannak statisztikailag jobb eredményei (pl. a jóslata az esetek 75%-ában "bejött"), akkor sem tud adatfeldolgozási háttéreredmények nélkül megjósolni valami konkrét eseményt nagyobb biztonsággal, mint a fifty-fifty.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!