Kezdőoldal » Ezotéria » Jóslás » Már a második munkahelyemet...

Már a második munkahelyemet veszítettem el. Miért teszi velem ezt a sors?

Figyelt kérdés
Ki vagyok borulva. Olyan igazságtalannak, felháborítónak tartom. Dühítő, hogy próbaidő alatt szűnt meg mind a kettőnél a munkaviszonyom. Most nyilván keresnem kell egy harmadikat is, de teljesen elment a kedvem attól, hogy dolgozzak, mert simán kirúghatnak, ha haszontalan vagyok nekik. Miért vagyok ilyen szerencsétlen, hogy pályakezdőként megint elhasaltam, hogy nem tudtam megtartani azt a vacak melóhelyet? Esetleg más szakmát ha találok akkor rendbe jönne az életem? Vagy az élet azt akarja tőlem, hogy változzak meg mert rosszul vezetem az életem? Milyen jövőre számítsak?

2022. okt. 1. 21:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
20%
Ha ezt sem tudod rendesen csinálni, másra sem vagy képes.
2022. okt. 1. 23:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálom reálisan és spirituálisan is megközelíteni ezt a dolgot. Ha reálisan szeretném megközelíteni azt mondanám hogy lehet hogy nem megfelelő munkát találsz magadnak és más típusú munkák után kéne nézned. Nálam a tescoba volt az hogy 1 napig dolgoztam és bunkó flegma mód elküldtek az első napon úgy hogy meg se magyarázták hogy mi a gond. Amúgy az volt hogy lassú vagyok. Te is keress több munkát is és gondolkozz hogy milyen munka lenne neked a legmegfelelőbb és próbálj meg ilyen helyeken elhelyezkedni. Ha spirituális szempontból szeretném megközelíteni azt mondanám hogy a sors lehet tartogat neked egy jó munkahelyet ahol jól éreznéd magad jól keresnél és számodra a legmegfelelőbb lenne. Amíg ezt nem találod meg addig nem jön össze más munka
2022. okt. 1. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem az a te utad, ennyi! :)
2022. okt. 1. 23:56
 14/20 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem tudsz odafigyelni, akkor teljesen mindegy, hogy hol helyezkedsz el.
2022. okt. 2. 00:08
 15/20 anonim ***** válasza:
90%
Mindenki kezdi valahogy és meg kell tanulni dolgozni is.Legalábbi nekem pályakezdő koromban kellett,mert nem tökéletes, hibátlan, gyakorlott veterankent kezdtem hanem pont mint akinek előtte még nem volt valódi munkahelye.Meg fogod tanulni,belejossz és találni fogsz olyan helyet is ahol jó lesz neked.
2022. okt. 2. 00:56
 16/20 anonim ***** válasza:
53%

A lényeg az, hogy olyan szakmát, munkát keress, ami neked való, amit szeretsz, amivel dicsérnek, az lesz az utad.

A kereskedelem az egyik legszarabb! Ne akarj kereskedelemben dolgozni.

Minden melóhelyen van legalább egy patkány spicli, de inkább több, aki körbenyalogatja a főnököt és sározza a többit. A főnökök mindenhol mocskos tetvek, nem tartják embernek a dolgozót. Használnak és eldobnak. Ez nem a te hibád, ez az ő szégyenük. Csak gyorsan a hasznot, a hasznot, a profitot!

Egy zsák pézt ha ledugnál a torkukon, az sem lenne elég, kérnének még. Ja bocs, követelnének, mert kérni nem tudnak.

Üdv a munka világában kedves kis országunkban...

2022. okt. 2. 23:05
 17/20 anonim ***** válasza:

Az, hogy kirúgtak egy helyről még nem sors, hanem egyszeri történés.

Az, hogy kirúgtak két helyről, még nem sors, hanem ismétlődés.

De két eset még nem rajzol ki semmilyen tendenciát. 5-10-30 (minél több) esetből már lehet valamilyen trendre következtetni a történésekből.

Az életed nem a sors irányítja, nem tőled függetlenül megtörténnek veled a dolgok. Te is aktív résztvevője vagy az életednek. Pontosabban amennyire aktív résztvevője vagy az életed irányításának, annyira aktívan befolyásolod, hogy a sorsod jobban, vagy rosszabbul alakul.

Az életben nem minden múlik rajtad. Vannak olyan dolgok, amikbe egyáltalán nincs, vagy nagyon kevés a beleszólásod. Viszont maximálisan befolyásolja az életedet minden cselekedeted. Az is, amit teszel és az is, amit elmulasztasz.

Ha eddig két pénztárosi állásból kirúgtak rövid idő után, mert lassan és pontatlanul dolgoztál, ezért nem voltak elégedettek a munkáddal, akkor abból pár féle hasznos következtetést le lehet vonni és egy pár cselekvést is meg lehet vele alapozni, hogy legközelebb jobban alakuljanak a dolgok.

Lehet, hogy rosszul választottál munkahelyet, de vajon tudsz-e és hogyan tudsz jobbat választani az eddigieknél?

(Lehet, hogy érdemesebb kisebb, nyugodtabb boltba menned, ahol kevesebb, de segítőkészebb kollégák vannak, akik türelmesebbek veled és jobban segítenek beletanulni, fejlődni a hiányosságaidban. Egy nagy cég sok alkalmazottal sokkal inkább nagyüzemben dolgozik, ahol nagyobb a pörgés, ott a nyomás is nagyobb, mindenki rosszabb néven veszik, ha valakinek nem megy valami, a folyamatokat is jobban meg tudja akasztani egy hiba és a munkaerő is forgandóbb, ha nem válsz be, mehetsz és jön a következő. Sőt egy nagyobb boltba valószínűleg eleve több a jelentkező is, így válogatniuk is jobban van lehetőség a jelentkezők között, így ha te rövid távon nem válsz be, egyszerűbb egy másikkal tovább próbálkozni, mint azzal kísérletezni, hogy neked sikerül-e beletanulni.)

Lehet, hogy nem veled volt a gond, hanem a kollégákkal/főnökökkel, de vajon van-e rá hatásod, hogy milyen kollégákkal/főnökökkel dolgozol?

(Érdemes lehet elbeszélgetni velük, akár elmondani, hogy eddig milyen problémák voltak veled. Lehet, hogy így kevésbé vesznek fel a következő helyre, de mennyivel jobb, ha a korábbiakat eltitkolva úgy adod elő magad, mint aki tökéletes, aztán meg ugyanúgy jársz? Ha elmondod, hogy jártál és mégis felvesznek, akkor nagyobb az esélye, hogy tényleg hajlandók is foglalkozni a betanításoddal. Persze valószínű, hogy így inkább az elutasításokat fogod szaporítani.)

Mi az, amit te tudsz tenni érte, hogy ne járj ugyanígy legközelebb is?

(Pl. más jellegű helyekre, vagy más típusú munkákra jelentkezel, akár megpróbálod ügyesebben felmérni, hogy a munkahely mennyire támogató, fejlesztésre törekvő közeg, mennyire már kész, hozzáértő embert keresnek, mennyire nyitottak a tapasztalat hiányára, stb.)

Ha gondok voltak a munkáddal, akkor fejlődnöd kéne, hogy máskor minél kevesebb legyen.

(Keress olyan feladatokat, tevékenységeket, sportot, játékot, stb, ami segít fejleszteni a fejlesztésre szoruló készségeidet.)

Ha eddig lassú voltál, akkor gyorsabbá kéne válnod.

(Ebben sok féle sport és játék is segíthet, de a célirányos gyakorlatok is segíthetnek. A pénztáros munkát pl. gyakorolhatod barátokkal otthon, akár gyerekekkel a családban, játékpénzekkel is.)

Ha eddig pontatlan voltál, akkor pontosabbá kéne válnod.

(Sok féle matek és egyéb számolásos példa és játék segíthet, de kitalálhatsz te magadnak is bármilyen számolós játékot.)

Ha mindig a pénztáros munkával voltak gondok, akkor lehet, hogy nem pénztárosnak kéne menned legközelebb, vagy legalább kevésbé pörgős üzletbe, ahol több időd van, alaposabban tudsz számolni és ezért esélyes, hogy kevesebb probléma lesz a munkáddal.

(Attól, hogy nyugodtabb és kevésbé stresszes munkahelyre mész, még érdemes azért a hiányosságaid javításán, a készségeid fejlesztésén is dolgozni.)

Ha nem jöttél ki jól a kollégákkal/főnökökkel, akkor legközelebb tenned kéne érte, hogy jobban kijöjj velük - és ők is veled.

(Érdemes az új közegbe megpróbálni beilleszkedni, megismerni őket, barátkozni, akivel lehet, jó kapcsolatot ápolni akivel lehet, javítani, vagy lehetőleg nem rontani a kevésbé jó kapcsolatokon, stb.)

Soha ne másokat és a sorsot hibáztasd a dolgok alakulásáért! Ha mások vagy a sors a hibás, akkor te nem tudsz mit tenni. Ez van, nem lehet változtatni rajta. Vagy panaszkodsz, vagy elfogadod, de semmiképp sem változik a helyzet.

Ha mindig azt keresed, hogy te hogyan tudnál javítani a helyzeten, mi az amit te meg tudsz tenni azért, hogy jobb legyen, akkor mindig találni fogsz valamit, ami segíthet legalább egy picit javítani. Azon a picin pedig nagyon sok múlhat! De ha mindig másokat vagy a sorsot hibáztatod, akkor nem fogod megtalálni azt, hogy neked mik a lehetőségeid az adott helyzetben.

Direkt nem azt írtam, hogy te vagy a hibás. Nem tudjuk, hogy te vagy a hibás, vagy a körülmények. Viszont a körülményekre nem vagy hatással. Arra, hogy te mit és hogyan csinálsz, arra van hatásod. Ezzel érdemes foglalkozni!

Ha valami nem sikerül, akkor próbáld újra, de mielőtt újra nekifutsz, nézd meg, hogyan érdemes változtatni a próbálkozásodon, hogy jobb eredménnyel járjon. Ha mindig mindent ugyanúgy próbálsz, akkor nagyobb eséllyel lesz az eredmény is mindig ugyanaz. Ha mindig megpróbálsz egy picit javítani az előző próbálkozáshoz képest, akkor jó eséllyel mindig egy picit jobb lesz az eredmény is. Ha úgy sem sikerül, akkor újabb tapasztalattal gazdagszol, hogyan nem sikerül és keresheted tovább azt a megoldást, ami segíteni fog, hogy végül sikerüljön.

Soha ne add fel azelőtt, hogy sikerrel járnál!

2022. nov. 30. 19:05
 18/20 A kérdező kommentje:
17 Te belelátsz az életembe?
2022. dec. 1. 18:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik a sors valóban más szakmába akart engem vinni. Végre a harmadik munkahelyemen már nem rúgtak ki próbaidő alatt. Most már megnyugodtam és úgy tűnik rendbe fog jönni a karrierem.
2023. jan. 17. 08:38
 20/20 A kérdező kommentje:
Azóta 1 éves lettem a munkahelyemen.
2023. okt. 17. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!