A feng-shui szerint milyen hatása van az angyal díszeknek a szobában? Érdemes a szobában tartani?
"A Feng Shui-t egy olyan kultúra alkotta meg, ami azzal foglalkozik, hogy 1-2 követ, egy gyékényt hova helyezzen egy szinte üres térben, vagy hogyan gereblyézze a homokágyat."
Az a Zen. És nem, azt egy teljesen más kultúra és szemlélet alkotta meg, még ha számodra mind kettő ugyanannak a "távol-keleti izé"-nek is tűnik.
Komám/drágahölgyem, ezúton tájékoztatlak, hogy bár lesajnálni könnyű, de mindazonáltal igaztalan is.
Tisztában vagyok vele, hogy mi a zen és mi a feng shui, köszönöm szépen. Mint ahogy -veled szemben- körül is néztem, hogy mégis ki és milyen kérdést tesz fel és ahhoz is igazítottam a választ.
Szerintem -szerintem- ha valaki a feng shuiban angyalkákat akar elhelyezni, annak először fel lehet vázolni a távolkeletizét, ahogy te fogalmaztál, és aztán beszélhetünk esetleg valami közelebbiről.
És bár a zen nyilván nem feng shui, nincs is értelme egy ilyen mondatnak, de azért, hogy köze nincs hozzá és totál más kultúra, az is minimum csacsiság.
(ez ügyben rövid megjegyzés: távol-keleti kultúrákat eleve óvatosan kell kategorizálni, mivel nagyjából minden hatott mindenre. Feng Shui pl tao és buddhizmus előtt is volt már valamilyen formában, de nyilván utána már nem volt ugyanaz. Mint ahogy buddhizmus is van itt is-ott is, de sehol sem ugyanaz, még ha szinte ugyanúgy is hívják (pl zen-csan). Viszont(!): emiatt mindennek köze van mindenhez valamilyen mélységben. És ezért tehetem, teszem meg, hogy valakinek úgy vezetem fel a feng shuit, hogy kezdetnek pucolja le a szobáját. Ugyanis az, aki egy random angyalka kapcsán is gondolkodóba esik, az egy nagyobb bútordarabot is lehet, hogy lazán betol majd az állítólag feng shui-s lakásba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!