Hogyan kezeljem az erkélyt?
Figyelt kérdés
A lakásom szabályos téglalap, viszont van egy erkélyem (nem loggia), ami kilóg a fal síkjából. Ezt többletként kezeljem az adott területen, vagy a többi területet kezeljem hiányosként? Egyáltalán figyelembe kell-e venni a lakás "feltérképezésekor"?2012. szept. 11. 11:18
1/13 Tom Benko válasza:
Persze, hozzá tartozik a lakás alapterületéhez, úgyhogy amikor a térkép alapján kimegy az értékbecslő, azt is figyelembe veszi a lakás értékének megállapításakor. Általában negyed-félmillió forintot dob rajta egy panellakásnál, családi ház esetében a területén kívül a kialakítás javít rajta, emiatt akár milliós nagyságrendű is lehet az értéknövekedés.
3/13 A kérdező kommentje:
Bocs, de a feng-shui témakörben írtam a kérdést.
2012. szept. 11. 11:40
4/13 anonim válasza:
Jobban jártál volna, ha "otthon" témában írod! Akkor lett volna rá esély, hogy értelmes, valós válaszokat kapsz.
5/13 Antimod válasza:
"Akkor lett volna rá esély, hogy értelmes, valós válaszokat kapsz."
Az értelmes, valós válaszok mindig a válaszoló révén jönnek létre, nem a kérdéstől függenek.
6/13 anonim válasza:
csodálatos, és még kérdezik az emberek, hogy miért sz@r az életük...
7/13 anonim válasza:
Hát én besz*rok egyesek problémáin...
8/13 anonim válasza:
Ez egyedül kreativitás kérdése, aki hisz a fenh-shui-ban, annak ez nem jelent problémát. :P
9/13 anonim válasza:
Én a helyedben értelmesebb dolgokra költeném a pénzem :D
10/13 anonim válasza:
Éppen mostanában gyakorlok a feng-shui szakértö állami vizsgámra, így adok egy-két tippet, kedves kérdezö.
Elöször is, mivel az erkély megnöveli a lakás alapterületét, ezért úgy kell kezelni, mintha a legközelebbi szoba része lenne.
Másodszor, az erkélyre érdemes beszerezni egy loúvat, hogy kiegyenlítse a fal egyenlötlensége által keletkezett energiahiányt.
Ha nem tud beszerezni egy loúvat, akkor a legmesszebbi szobában helyezzen el egy veccö oltárt, ahol naponta kell ajándékokat elhelyeznie. Az ajándék lehet zab, gabona vagy akár kockacukor is.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!