Milyen színű legyen a szobám fala?
birod a szineket kombinálni,attol fügöen hogy mit szeretnél csinálnia szobáfdban.
Vörös, piros, bordó és árnyalataik
A Tűz elem klasszikus színe a piros, vörös, mely a szenvedély, az izgalom, az erő és dinamizmus, a mozgásban lévő energia képviselője is egyben. Vörössel szeretet, boldogság, szerencse és lendületes ötletek hívhatók be éltünkbe.
Vörös virágok, növények: rózsa, begónia, tulipán, vérjuhar, vérmogyoró
Sárga, citromsárga, napsárga és árnyalataik
A Föld elem színe, mely a boldogság, vidámság megtestesítője a Feng Shuiban. Alkalmas még a tolerancia, a kiegyenlített energiák, a társas kapcsolatok elősegítésére is. A kristálytiszta gondolkodás serkentője, komoly, alapos tudás megszerzését támogatja, továbbá munkahelyi sikerekkel kecsegtet.
Sárga virágok, növények: nárcisz, aranyvessző, aranyeső, virágos kőris őszi levélszíne, arany színű tuják
Kék, világoskék, sötétkék és árnyalataik
A Feng Shuiban a Víz elemet képviseli a kék szín. Nyugalmat és biztonságot áraszt, nem véletlen, hogy a bankok előszeretettel használják termékeiknél.
A családi béke és biztonság is erősíthető általa, a tiszta, szűzies kék azonban nem kedvez a szenvedély lángjának.
Kék virágok, növények: borókák, ciprusok, kékes ezüstfenyők, koreai jegenyefenyő, szarkaláb, jácint, bakszakáll, katángkóró, harangvirág, encián, ibolya, lobélia, borzaskata, fürtös györgyike, ólomvirág, kék csenkesz, bojtocska, meténg
Lila, püspöklila és árnyalataik
Az új kor gyermekei is liláskék, indigó színnel ragyognak. A lila erősíti a megérzéseket, erősíti az összetartozást, fokozza a rajongást, segít az ideálok és eszményképek megfogalmazásában. Célok kitűzésénél remekül alkalmazható. Testi, lelki, szellemi egészség visszaszerzésében remekül alkalmazható. A gazdagság egyik jelképe már évszázadok óta. A lila hűvöse ott alkalmazható, ahol a kéket túl ridegnek találnánk, vagy túlságosan erőteljesen fejtené ki a hatását.
Lila virágok, növények: lilaakác, klemátisz, árvácska, petúnia, íriszek, aszterek, zsálya, pillangóvirág, lizianthus, mályva
Zöld, fűzöld, tengerzöld és árnyalataik
Feng Shuiban a Fa elemet jelöljük a zöld színnel. Dinamizmus, felfelé törekvés, szabad mozgás társul hozzá. Megnyugtató módon ötvözi azonban az egészségre való pozitív hatást és a harmóniára, nyugalomra törekvést, ezért betegápolási intézményekben, kórházakban, klinikákon gyakran találkozunk a használatával.
Zöld virágok, növények: fűfélék, fa, cserje, levéldísznövények, orchidea, articsóka, hortenzia, kagylóvirág, kövirózsák, varjúhájfélék, moha
Ezüst, szürke és árnyalataik
Feng Shuiban a Fém elemet jelöljük szürkével. A szellemi teljesítőképesség kibontakozásában van fontos szerepe. A különösen nagy összpontosítást igénylő munkák, szellemi kihívások, vizsgák sikere összefüggésbe hozható az alkalmazásával.
Ezüst, szürke virágok, növények: nyuszifül, hamvaska, díszkáposzta, ezüstfenyő, ezüstfa, nyárfa, juhar, madárhúr
Személyenként változik, kire mi van hatással. Az előttem szóló nagyon ért a feng shui dolgokhoz. Ők tudták milyen az emberi lélek. A zöld olyan korházi, nekem inkább a lightsalmon (#FFA07A) tetszik. Ismerd meg magad, a környezeted színeit (bútorok, táj...) és ahhoz válassz valami világosabb színt.Lényeg, hogy a szín "te legyél"
Ez talán segít a döntésben, ha jó a képzelőerőd:
Nekem sárga volt régen... a végén már nagyon utáltam... szerintem kellemetlen, ha a hálóban intenzív szín van. Nem tudsz megnyugodni tőle, pedig az a pihenés helye. Megoldásnak én krémszínű alapot festettem és bele függőleges vastag, kicsit élénkebb de semmiképp sem rikító lilát és barnát. Eddig mindenki dicsérte imádom :)Meg attól is függ hogy milyen színt választasz, hogy mennyi fény jut a szobádba. Ha kicsi ablakok vannak, kevés fény jut be akkor mindenképp meleg színnel egyensúlyozd. De ha mondjuk egy bazi nagy déli ablakod van akkor nyugodtan válassz hidegebb árnyalatot is.
Nem értek a feng-suihoz, tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!