Kezdőoldal » Ezotéria » Feng-shui » Volt már hogy hiperaktív...

Volt már hogy hiperaktív lettél a Jangos környezeted miatt?

Figyelt kérdés

Barátnőmék kisfia full hiperaktív lett az utbbi időben. :( Szegény kiskölyök egész nap futkározik a lakásban leverve sok dolgot és nem tud megmaradni egy helyben, pedig régebben nem ilyen volt csak kb 1 éve.

Rájöttünk, hogy éppen akkor vettek olyan új szobabútort mely a Jing Jangos adottságai miatt a Jangban van túlsúlyban :S A szoba teljesen Jangos poláris túlsúlyt mutat !

[link]

Itt láthatjátok, hogy " Tehát a Jangosabb környezetben azért vagyunk éberebbek, és kreatívabbak mert a CSI mozgása felgyorsul." Az a baj, hogy ott eleve a Jangos tárgyak voltak túlsúlyban és ez a bútor csak fokozta ezt a lendületet, pont azóta hiperaktív a gyerek. Mit lehetne csinálni ?

Náad volt olyan hogy egy új bútor után, ami Jangos volt polárisan annyira hiperaktív lettél hogy zavart ?

2011. máj. 11. 21:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

Először nézz utána, mi az a hiperaktív, és miről szól. Annyira divat lett ezzel dobálózni, miközben az emberek 99%-a azt se tudja, mi fán terem.

A barátnődék lakásához, de elsősorban a barátnődék gyerekéhez meg véleményem szerint semmi közöd nincsen.

2011. máj. 11. 21:57
 2/11 anonim ***** válasza:

Cseréljétek ki azokat a bútorokat, vagy rendezzétek át a szobát.

[link]

ezt még olvasd el.

ha nehéz lekötni a figyelmét, vagy állandóan mást akar csinálni és nem tud koncentrálni akkor lehetséges, hogy hiperaktív

de amúgy a gyerekek általában szeretnek mozogni, ez még önmagában nem jelenti azt, hogy hiperaktív lenne. de olvasd el az oldalt.

2011. máj. 11. 22:08
 3/11 anonim ***** válasza:
22%

"

A barátnődék lakásához, de elsősorban a barátnődék gyerekéhez meg véleményem szerint semmi közöd nincsen.

"

Szerintem meg neked a kérdéshez nincs közöd, ha kötekedni akarsz;)

2011. máj. 11. 22:08
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Első vagyok... és egy hiperaktív gyerek anyja.

Nekem is van ilyen "jószándékú", drága ismerősöm, aki szerint a hiperaktivitás a rosszaság szinonimája, és majd ő beleszól és megoldja, hogy a gyerek ne legyen az, majd ő megmutatja...

Agyfa.szt tudok kapni az ilyen laikusoktól.

Azt pedig tartom, hogy "barátok" gyerekinek a nevelésébe ne szóljon bele, mert hamar átnevezheti őket "régi ismerős, de már évek óta nem tartjuk a kapcsolatot"-ra.

;)

Amúgy ha ilyen nagyon vágja, hogy a bútorok okozzák, hát menjen át, és rendeztesse át a lakást. Biztos örülni fognak a barátok, meg még pár gyereknevelési jótanácsnak is.

Főleg, ha neki se saját gyereke, se saját lakása. Imádni fogják. :D

;)

2011. máj. 11. 22:15
 5/11 anonim ***** válasza:

És arra nem gondoltál, hogy esetleg a gyerek anyját és a barátnőjét is ugyanúgy érdeklik ezek a dolgok, és talán ők beszélték meg ezt egymás között?

egyébként szerintem nem akar beleszólni, csak keresi a választ, vagy éppen foglalkoztatja a dolog. én nem látok benne rossz szándékot, bár igaz így nehéz megmondani.

2011. máj. 11. 22:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Talán küldjétek a gyereket sportolni, hogy kifáradjon és lekösse az energiáját, akkor nem fog folyton rohangászni...
2011. máj. 11. 22:36
 7/11 anonim ***** válasza:
A lakberendezésnek semmi köze a gyerek viselkedéséhez! Ha feng-shui ha más divatos nyavaja! Azért nem volt eddig ilyen, mert a gyermekek jelleme folyamatosan alakulgat, változik. Belőle most jött ki a "hiperaktivitás". Egyébként még az sem biztos, hogy az.
2011. máj. 11. 22:36
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem értem,hogy egy bútor hogyan lehet Jangos vagy akármi más? Egyáltalán hogyan állapítható meg,hogy a csi felgyorsul?

A gyerek aktivitásához ennek semmi köze. A gyerek aktivitásának egyéb oka lehet. Sok a mozgásigénye,és azt nem tudja másképpen,,máshol levezetni.

2011. máj. 11. 22:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Hű, jangosra kell csinálnom a szobám!
2011. máj. 12. 01:25
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem hiszek a feng-shuiban, de a színeknek, formáknak, szóval a környezetnek van tudományosan bizonyított pszichés hatása.

Úgyhogy szerintem ésszel lehet erre figyelni. Ha pörgôs a gyermek, a túl sok inger, vad színek, dísztárgyak és minták halmozása csak ront a dolgon. Ilyen környezetben egy felnôtt sem tud koncentrálni. És igen, van olyan, hogy egy új tárgyat nehéz megszokni, pedig a boltban tetszett.

A hiperaktivitást viszont biztos nem gyógyítja a lakberendezés.

2011. máj. 12. 04:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!