Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Azok akik szerint már eleve...

Azok akik szerint már eleve egyek vagyunk a tudatunkkal, a Nirvánában "hisznek"?

Figyelt kérdés
És ha igen,hogyan képzelik el?

2019. júl. 21. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:
58%

Nem egyek vagyunk a tudatunkkal, hanem mi vagyunk a tudat. Nincs én, aki egy lenne a tudattal, mivel az én az már eleve a tudat. Az egó fogalmaz így. Az egó hiszi azt, hogy neki lelke, tudata van. Valójában nem. A tudatnak van egója, és nem fordítva.

Ami miatt te ezt a kérdést ide kiírtad, az mindössze néhány gondolat az elmédben.

Te már most ebben a pillanatban is a tökéletes tudat vagy, aminek nem kell fejlődnie sehova. A probléma abból van, hogy azt hiszed, hogy fejlődnöd kell, egyé kell válnod a tudattal, el kell jutnod a Nirvánába... Nem. Nem kell. Az elme tud csak fejlődni, az elme pedig egót, elkülönülést teremt. A cél, hogy az elméből identitás helyett eszköz legyen.

2019. júl. 21. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
64%
A nirvána meg nem más, mint az elmétől mentes tudat. Tehát hogy anélkül vagy képes létezni emberi testben, hogy az elméd gondolatok és érzéseken keresztül befolyásolna, hatna rád. Teljesen ki kell hozzá üresedni, a személynek meg kell halnia, hogy csak a végső valód maradjon. El kell tűnnie minden elme által kreált identitásnak, egónak.
2019. júl. 21. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Van, ilyenről szóló film.

Holtpont (2015) nekem tetszett, szerintem neked is fog.

2019. júl. 21. 21:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!