Napi 1 ora meditacio miben tudna segiteni? Mire jo?
Ha már így bekorlátozod, hogy napi 1 óra ekkora meg akkor, az nem sokat fog érni. A meditáció maga az elmétől való megszabadulás, te pedig az elme eszközévé teszed.
A meditáció legyen spontán, ne időhöz kötött. A meditáció egy tudatállapot, nem egy gyakorlat, tehát nem kell hozzá felkészülnöd vagy különleges helyen lenned. Bárhol végezheted. Akár kutyasétáltatás közben, akár vezetés közben, sőt, még a munkahelyeden is. Annyit tesz, hogy a figyelmedet a jelenbe irányítod, és elvonod az elméről.
Amíg nem vagy képes érzékelni a rést az elméd és a jelen között, addig itt van számodra egy nagyon egyszerű "gyakorlat". Ha 1 évig minden nap elvégzed, garantálom, hogy gyökeresen megváltozik az életed.
Minden nap vegyél 1 tudatos lélegzetet. Ne emlékeztesd magad sehogy, hogy tudatosan akarsz lélegezni, csak amikor eszedbe jut, akkor tedd meg. Csak egyetlen egy tudatos lélegzetet vegyél minden nap, többre nincs szükség. Mint amikor az orvos arra kér, hogy lélegezz mélyet. Nem is kell mélyet lélegezned, csak tudd, hogy levegőt veszel. Ennyire egyszerű.
"humbukk"
Én meg a helyesírásban nem hiszek. Óriási humbukk.
Ez leginkább azon múlik, hol tartasz a fejlődésedben, és mely technikát használod.
A "meditációs zene hallhatása ilyenek" semmiben sem segít.
Szerintem napi egy óra meditáció végtelenül több, mint napi 0 óra. Én minden nap kb egy órát meditálok, és nagyon nagy szükségem van erre a csendre. Készítettem is egy meditációs hangfájlt magamnak, azt szoktam hallgatni. És közben sétálok, hogy ne tudjak elaludni :)
Nekem nagyon sokat jelent. Kitisztítja az elmémet, energiát ad a napi teendőimhez, segít fókuszáltnak maradnom. Nélküle széthullás :)
Ha esetleg kell a hangfájl, jelezd, elküldöm, hogy férhetsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!