Szerintetek majd a gondolkozó gépeknek is lesz "lelke"?
Figyelt kérdés
A lélek alatt azt az érzést értem, ami szerint egy értelmes lény úgy gondolja, úgy érzi, hogy ő több anyagi testnél.
Én tudata (vagy öntudata) biztos, hogy lesz, mert tudatában lesz annak, hogy ő ki, tükörbe nézve felismeri, hogy az ő, tudni fogja, hogy ő létezik.
Az öntudat vajon szükségszerűen azt jelenti, hogy egyben van "lelke"?
Lesz vajon önérzete is? Vágyik majd a megbecsülésre, tiszteletre? Ha nem kapja meg a megbecsülést és a tiszteletet, ha megsértik, akkor vissz afog vágni?
https://www.youtube.com/watch?v=dKjCWfuvYxQ
2019. jún. 26. 22:14
31/32 anonim válasza:
Én félek, hogy ez bekövetkezik. Amíg a gép azt csinálja amire utasítom, no para. Például... : Van egy kertész robotom. Értelmes. Szarul csinált valamit, leszidom, elküldöm a retekbe. Tudja, érti, hogy sértegettem. Erre levágja a fejem... Kösz, nem...
32/32 anonim válasza:
Most az Alita jutott eszembe... de a tudatalatti programozása elkezdődött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!