Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy érez és lát egy megvilágo...

Hogy érez és lát egy megvilágosodott emmber?

Figyelt kérdés
2019. jún. 15. 22:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"5-ös iszom szavaid. Igen, pontosan erre vágyom. Én már szenvedek annyira, hogy ez az út az egyetlen kiút."

Ehhez az kell hogy kezdj el dolgozni magadon, meditáció és önkutatás által, ez a magadon való dolgozás vezet oda hogy felébredj, mert amikor magadon dolgozol ráébredsz szép lassan hogy bármit próbálsz is megváltoztatni, az nem hoz tartós változást, és szép lassan ráébredsz hogy te az a változatlan vagy amiben ez a változás történik, tehát az elme keres és változáson megy át, de ez soha nem tartós, mindig beáll egy újabb változás, majd egyszer csak jelenlétként ismersz magadra, amiben ez az egész keresés és változás zajlott. Tehát ki vagy te a gondolatok és érzések nélkül, mi marad akkor? A csendnek és üres létnek tűnő jelenlét marad, de ez az elme számára nem megfogható és ezért újra keresésbe kezd, ezáltal elhagyva ezt a jelenlétet. Tehát annyira közel van az ébredés, hogy valójában már most is AZ vagy, csak a gondolatok visznek el különböző elképzelésekbe. Elhiszed az elmének a szenvedését és szabadulni próbálsz belőle, minél jobban próbálsz szabadulni annál jobban bonyolódsz bele, mert minden próbálkozással pont hogy fenntartod az elmét.

"Nagyon köszönöm, hogy megosztottad tapasztalataidat."

Természetes, aki megtapasztalta az nem tarthatja titokban, a lehető legtöbb embert fel kell rázni ebből az álomból, de ezt nem lehet térítés által csinálni mint a vallásokban, csak rá lehet mutatni az igazságra, ez az igazság mindenkiben ott van, csak valakiben nagyon mélyen, ezért nem reagál rá, valakiben meg mozdul valami és elkezdődik egy kivirágzás, egy ébredési folyamat.

"Vajon az egységállapotban tudsz még funkcionálni a munkahelyeden? Igényled mások társaságát?"

Nem fogod magadénak érezni a cselekvést munka közben, kicsit olyan lesz mintha minden csak történne. Mintha váltós autóból automatába ülnél át. Az én valaki vagyokból csak a tiszta én vagyok marad, tehát egy bizonyos beilleszkedést igényel majd hogy társaságban az álarcot viselő személyekkel szót érts. De az együttérzésed viszont magas szinten lesz, tehát nem okoz fennakadást.

2019. jún. 16. 13:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen már rég túl vagyok. A halálélmény abból fakad, hogy az énkép, vagyis az egó meghal."

Hát ha meghaladtad már a testi formát is, azaz akként léteztél aki a testi formának a tudatában van, akkor fel voltál már ébredve "te" is.

2019. jún. 16. 13:28
 13/18 A kérdező kommentje:
12-es, azt nem én írtam....tehát én nem voltam soha felébredett, bár belekóstoltam pár másodpercig, de nagyon félelmetes volt. Gyakorlatilag eltűntem és azzá váltam amit néztem.
2019. jún. 16. 16:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Tudom, azért idéztem a szöveget is amire válaszoltam :)
2019. jún. 16. 16:58
 15/18 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező, amit egységállaootnak nevezel, nem abszolút harmónia. Akármilyen formának van olyan komplexuma, ami, ahigy hívod funkció képes akárhol, de a sors segít majd megtalálni a harmóniát, úgy, hogy lekapcsol téged szépen lassan. Szóval a magasságoknak, meg lesz a böjtje, ha szellemed központján kívül áll.
2019. jún. 16. 19:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Semminek nem lesz meg a böjtje. Te csak azért vagy itt, hogy az embereket ijesztgesd, félelemben tartsd.

2019. jún. 16. 19:59
 17/18 A kérdező kommentje:
Red Vixen nem értem egy szavadat se.
2019. jún. 16. 21:06
 18/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#17 utani valsszokat nem olvastam #Kerdezo

Abban igaza van hogy "bojtje" lesz ennek, amit valaszadoktol lattal es ugytunik te is ilyenbe merultel el.

"Magassagnak" tunik, a Legmagasabbnak,

de valojaban nagyon messze van még az ideakban, elmeletben is az amikrol szo volt, gyakorlatban pedig eroteljes illuziorol van szo, pedig epp ez ellen harcolnatok, ez tehat igy ellentmondasos szelmalom harc

van viszont egy sokkal egyszerubb Ut, amitol mindenki fel es gondolom sokan lenezik es hasonlok

semmi "elvontat" nem kell tenned, nem kell meditalnod, se hasonlok

csak onzetlenul szeretned kell mindenkit, mindent, csak el kell dontened, es egyre tobbet hasznalnod

szerinted miert minden nagy tanito fo tanitasa ez? mind tevedett, hazudott? vagy a kesobbiek tevedese, hazugsaga?

nem, hanem azert mert igy "automatikusan" FelSzabadulsz, a valodi legvegsot ered el, azt amitol nincs "fentebb", ami nem illuzio

igen!, pontosan! csak onzetlenul kell szeretned, ezt gyakorlatban ugy tudod megtenni hogy segitesz masoknak

egyaltalan nem konnyu, nagyon nehez, hiaba tunik konnyunek

de megis a legkonnyebb Ut ez,

meditalas es barmi hasonlo, "ezoterikus" varazslas, szertartasok mind sokkal nehezebb ut, es konnyu eltevedni rajtuk

Olvasgatod a Gita -t? szepen huzkod ki azokat amiket feleslegesnek gondolsz, ha igy erzed, ha igy konyebb, egyszerubb, de muszaj lenne ra tamaszkodnod azert hogy megertsd: koteleseged a segites, a szeretet, ami egyaltalan nem semleges, de mondhatjuk hogy "nem is" (pusztan) pozitiv

Teljes Felszabadulas csak igy erheto el, akkor is ha addig meditalassal jutsz el, vagy barmi mas modon

"ez van", "sajnos" mar ha rosszul esik neked, vagy masoknak, vagy tul egyszeru ostobasagnak tunik is

tobbi AlapMu is segitene megerteni a segitseg "ElsoRangusagat"

termesztesen te, es masok, lehet csak valami koztes allapotert kuzdtok, ha ezt tartjatok elerendo celotoknak azzal sincs semmi gond

(valamifele abszolut tetlenne valas is koztes allapotnak szamit - termeszetesen mindenre igaz hogy tarthatjak legfelso, legvegso allapotnak akit ez boldogit)

rengeteget lehetne irni ezekrol, de minek, hogy csak megiobban belebonyolodjanak az megtevedtek?

"Egyszerusegre es konnyedsegre kell torekedni, barmilyen bonyolult es nehez is."

(nem, nem lattam hogy ugyan arrol irnatok mint amirol en, epp ezert irtam, de akik megis azzokkal haragsagban vagyunk...)

Xy4

2019. jún. 21. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!