A sors vagy karma visszaad vegul mindent, ti hogy gondoljatok?
Először is a társadalmat törvényekkel irányítják, ha valaki rosszat tesz, büntetést kap érte. Ennek ellenére ez egy pénzközpontú társadalom, szóval minél több a pénz, annál több a kapcsolat is. Minél több a kapcsolat, annál nagyobb az esély a törvények kijátszására.
Itt jönne képbe a karma, de annak a szabályai annyira tágan vannak megfogalmazva, hogy bármire ráhúzhatók. Pl X lop Y-tól csokit. Y 75 évvel később rákot kap és meghal. Karma!
X megcsalta Y-t. Y lányát 10 évvel később megcsalja a férje. Karma!
X hazudott Y-nak. Y-t megkéselik az utcán. Karma!
A lényeg az, hogy az emberekkel mindig történnek jó és rossz dolgok is, így X cselekedetre mindig rá lehet húzni Y történést, hogy az amiatt történt és sors meg karma. Mint a jósok akik megjósolják, hogy nemrég elvesztetted egy rokonod betegségben, hisz az embernek általában vannak rokonai és nem sokan halnak meg pusztán az öregkor miatt. Ha eleget általánosítasz és eléggé tág fogalmakat használsz, a karma bárkire alkalmazható.
Nem. Szerintem ez egy olyan szöveg, mint amikor a kisgyerekeknek mondják, hogyha rosszat csinálnak, elviszi őket a mumus. Az emberek egy részének kell valami kapaszkodó, hogy elbírják viselni az igazságtalanságot. A valóságban ez nem így működik.
Jó pár olyan embert ismerek, akik alapvetően jók voltak, jó cselekedetekkel, mégis szenvedés lett az életük. És jó pár olyat, akik mindenkin átgázoltak és boldogok.
Sajnos igy van,ez is igaz.
En is pl.miert kapok annyi rosszat,szenvedest,hiszen em artottam senkinek,foleg nem szandekosan...
Nem vagyok vallasos,megis imadkozom neha.
Jo elhinni,hogy a rossz tettekert megbunhodnek.
Regota figyelem,hogy aki artott nekem,kesobb valami baj éri.
Pl.megcsalt a ferjem.Pár honap mulva dlvesztette a munkajat,gerincproblémai,fajdalmai lettek.A ribije,aki azt kivanta,kossem fel magam,pár év mulva mutottek gerincservre.Rosszindulatu kolleganok,az egyik strokot kapott,keze eltort,masik gyomorbajjal kuzd,es leszamolt..es mev sorolhatnam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!