Meditációt, vagy elvonulást ajánlanátok?
Egyszer szeretnék elmenni Tibetbe, vagy Távol-keletre egy buddhista szentélybe elvonulni rövid időre, de még teljesen laikus vagyok.
Mit ajánlanátok először? Meditációs tanfolyamot, vagy elvonulást (vipassana) 10 napra Magyarországon? Ott megtanulnám egyáltalán a meditációt?
Vannak más bajok a kérdező "lebutított teremtő" hipotézisén túl. "Azért szeretnék messzire, mert úgy hitelesebb." Ééérted? Úgy hitelesebb... Ha nem nevetnék, sírnék.
Kedves Kérdező! Figyelmeztetlek, akárhova is utazol, magadat el kell vinned oda. És ez elront mindent.
Jó utat!
szerintem nem a hely a fontos, hanem az, hogy megteremtsd a mindennapi meditáció "szokását". talán ez a legnehezebb. minden nap úgy dönteni, hogy ma is meditálok.
de persze a megváltozott környezet is sokat segít az elme elcsendesítésében.
nekem erre elég a saját meditációs hangfájlom. amit nap mint nap hallgatok sétálás közben. úgyis a mindennapi életben kell megtanulnom az elme elengedését, nem steril környezetben :))
szívesen elküldöm az én, saját magamnak szóló kis technikámat, nekem sokat segít :)
lehet, hogy tanfolyam vagy elvonulás helyett/mellett te is kedvet kapsz a sajátod elkészítéséhez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!