Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meditációt, vagy elvonulást...

Meditációt, vagy elvonulást ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Egyszer szeretnék elmenni Tibetbe, vagy Távol-keletre egy buddhista szentélybe elvonulni rövid időre, de még teljesen laikus vagyok.

Mit ajánlanátok először? Meditációs tanfolyamot, vagy elvonulást (vipassana) 10 napra Magyarországon? Ott megtanulnám egyáltalán a meditációt?

2019. máj. 3. 21:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

talán ha heti rendszerességgel eljárnál valamilyen meditációs központba vagy kurzusra.

Aztán felépítenéd a szokást, hogy magad is meditálsz.

utána.

A lépcsőn is csak fokonként lehet haladni, nem léphetsz egyből az 5. fokra.

2019. máj. 3. 22:26
 2/15 A kérdező kommentje:
Ezért kérdeztem a meditációs tanfolyamot, hogy akkor érdemes-e azzal kezdeni?
2019. máj. 3. 22:47
 3/15 Sveta válasza:

Elsőnek kezdj el jógázni. A meditációhoz óriási testi-lelki erőnlét szükséges, amit csak azzal tudsz elérni. Másrészt rengeteg idő megtanulni. Keress egy jó helyet (pl Sivananda, ha Pesten laksz) ahova eljársz. Ott szerintem sokat tudnak segíteni és nagyon kedvesek az emberek.

Sok sikert!

2019. máj. 3. 22:59
 4/15 anonim ***** válasza:
43%
SZERINTEM A vILÁG BÁRMELY TÁJÁRA,HA NINCS HÁBORÚ STB ELMENNÉL MEDITÁLNI UGYNAZT A HATÁST ÉRNÉD EL,A Teremtó,hangsúlyozom a TEREMTÓ mindenhol ott van!!!
2019. máj. 3. 23:10
 5/15 anonim ***** válasza:
Komolyabb meditacios elvonulasra csak akkor szabadna menned, ha lelkileg is rendben vagy. Sajnos ritka az ilyen ember.
2019. máj. 4. 04:21
 6/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

rovid idore miert akarsz "szerzetes" lenni? Es miert pont ott messze?

nem ertem az egeszet

ennek akkor lenne ertelme ha hosszu idore, eleted vegeig tervezned

ez inkabb "nyaralasnak" tunik turistazasnak

erre biztos van sok megfelelo hely ott is

utana olvasol es elmesz egy olyanra es ott helyben "tanulod meg"

2019. máj. 4. 07:24
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy közelebb van az a hely magadnál is hozzád:) nem biztos, hogy olyan messzire kell menni. Nem megtanulni lehet, hanem gyakorolni - pont ott, ahol vagy.

Nézd, mit ír a filozófus-császár, Marcus Aurelius erről:

"Az emberek búvóhelyeket keresnek maguknak: falun, tengerparton, hegyeken. Te magad is szoktál effélére vágyva vágyni. Micsoda korlátoltság! Hiszen megteheted, amikor csak akarod, hogy önmagadba visszavonulj. Mert az ember sehová nyugodtabban, zavartalanabbul vissza nem vonulhat, mint saját lelkébe, különösen, ha olyan a belső világa, hogy beletekintve azonnal teljes békesség tölti el. A békesség pedig azonos a lélek harmóniájával. Ne vond tehát meg önmagadtól egyetlen esetben sem ezt a visszavonulást, s újhodj meg lélekben."

"Ha a körülmények arra kényszerítenek, hogy lelked nyugalma felkavarodjék, gyorsan húzódj vissza önmagadba, s a szükséges mértéken túl ne jöjj ki a sodrodból. Ha gyakran menekülsz a lelki harmóniához, előbb-utóbb teljesen megszerzed magadnak."

2019. máj. 4. 07:50
 8/15 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék messzire, mert úgy hitelesebb. Szeretnék egy fél évet egyedül eltölteni Thaiföldön, Kambodzsaban, Srí Lankán, Nepálban, Japánban, Kínában, távol itthonról megtapasztalni a valódi békét, belső békét.
2019. máj. 4. 08:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Tudjátok én mit látok ezek a "megvilágosodást" a külvilágban keresik,messze megyek stb nevetséges mi?Ahelyett,hogy befelé fordulnának a Teremtő nem helyhez kötött az Északi Sarkhoz stb
2019. máj. 4. 11:24
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vallásos, nem hiszek az ilyen egyszerűre lebutított “teremtőben”. Elég beszűkült gondolkodásmódot látok benne.
2019. máj. 4. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!