Mi is lesz 2012-ben? Bővebben lent. Én a ti véleményetekre lennék kíváncsi!
Világvége lesz,de nem 2012-ben hanem egyszer.
Az időszámlálást a Maják körülbelül 5125 évente újból kezdik és korszakonként számolják. Az új időszámítási kezdet (új kor) 2012. december 22-én kezdődik a majáknál. A közkeletű állításokkal szemben nem az idő ér véget, hanem csak az időszámítás aktuális ciklusa.
A Biblia pontos képet rajzol arról az eseményről amitől sokan tartanak. A jelenések könyve szinbolikusan beszél erről az eseményről, amely izgatott várakozásal derül ki, hogy nem az ember fogja elpusztitani a világot illetve önmagat hanem ahogyan a biblia világosan fogalmaz emberi kéz érintése nélkül fog elpusztulni de nem természet katasztrófa által.
Szerintem sokkal inkább jön egy új kor hajnala, mint a világvége:)
Sokan skandálják, hogy egyre önzőbb a világ, az emberek egyre gonoszabbak, pénzéhesebbek, stb., pedig ez nem igaz. Az emberek ilyenek voltak 2000 éve is, csak akkor még természetes volt mondjuk ölni, ma már nem.
Az emberek javulnak a korral. Ma már nem sző át mindent az a keresztény doggma, miszerint vessük ki magunk közül azokat, akik különböznek tőlünk, akik melegek, színesbőrűek, nem velünk egy vallásúak... viszont egyre több ember fordul a spiritizmus felé. Persze ez is jár hülyeségekkel, TV-s jósokka, élő Harry Potterekkel, meg ilyesmikkel, de az új felfogás lehetőségetadott arra, hogy az emberek nyitottabbak és szeretetteljesebbek legyenek.
Ma már egy anya nem azt nézi, hogy gazdag férjet fogjon a lányának, hanem hogy az boldog legyen. Egy apa nem azt, hogy a fia valami pénzes munkát végezzen, hanem hogy szeresse, amit csinál. Sokkal inkább előtérbe került a boldgoság, mint régen...
Szerintem két évvel idősebbek leszünk.
Én már ugyanezt a "rémhírt" 1960 ra is hallottam és azóta többször Jehovistáktól, de ugyan azt a semleges érzést váltsa ki belőlem most is.
Valakiknek, valami elmúlik, vége lesz, de ez nap mint nap megtörténik.
Minap hallottam, hogy Kanadába egy családi házat elnyelt a föld, meg az a hatalmas tátongó lyuk a város közepén Amerika valamelyik államába.
Ezeknek bizony világvége lett.
Vigyázzunk magunkra, éljünk egészségesen, ne rontsuk a föld állagát szemeteinkkel, ne rontsuk a levegőt feleslegesen és akkor tiszta fejjel, nem ülünk fel semmi kitalációs jóslatoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!