Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha a Lapos Föld felszíne kör...

Ha a Lapos Föld felszíne kör alakzatú, mekkora annak a sugara vagy átmérője?

Figyelt kérdés
Lehetőség szerint kéretik forrást is csatolni, de nem kötelező.
2019. febr. 7. 15:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A felszín nem mértani fogalom, amelynek mérőszáma és mértékegysége lenne. Az a terület. Ha a Födünket gömb alakzatra vonatkoztatjuk, a domborzatot elhanyagoló gömbfelszín területe ennyi és ennyi négyzetkilométer. Tudom, hogy használatos ilyen értelemben, hogy mértani testek térfogata és felszíne, de ez csak leegyszerűsítés, mert nem felszínszámítással, hanem területszámítással oldunk meg egy feladatot. Ha azt mondom, a felszíntől 3 méterre, akkor sem egy konkrét számadat és mértékegység szorzatáról beszélünk.
2019. febr. 8. 11:54
 12/20 A kérdező kommentje:

Azért tettem a tudomány kategóriába, mert:

1) nincs áltudomány vagy pszeudo-tudomány kategória

2) csak tudományosan érdemes cáfolatot fogalmazni erre a blődlire.

A Föld gömbfelszíni területe cca 510 millió km2. Ha a búrástányér földfelszíni körátmérője 40000 km lenne, betartván a "pólusok" közti távolságot, akkor az összterülete majd 2 és félszer meghaladná a glóbuszét, azaz 1 milliárd 256 millió km2 lenne. Hasonlóan le lehetne vezetni az egyes kontinensek, ill. városok közti távolságok aránytalan eltolódásait, nem beszélve a GPS koordináta-rendszer teljes alkalmatlanságát a laposföldi rendszerben. Ha meghagynánk az 510 millió km2-t laposföldi adatnak is, akkor meg a "pólusok" távolsága (a kör sugara) rándulna össze 12-13 ezer km-re, viszont a koncentrikus egyenlítőkör mérete ekkor 40000 km körül lenne.

A laposföldet kreálók belementek egy olyan elmélet felállításába, amelynek képtelenek megalkotni a racionális geometriai méreteit, mert egyszerű távolságméréssel (háromszögeléssel) bizonyítani lehet, hogy nem lehet igazuk.

2019. febr. 8. 12:36
 13/20 anonim ***** válasza:

Én egy ilyesmi térképből indultam ki:

[link]

A peremén az a fehér maszat az Antarktisz akar lenni, és így az átmérője pont az egyenlítő hossza.

"Ha a búrástányér földfelszíni körátmérője 40000 km lenne"

Na igen. De pontosan mit is szeretnél megcáfolni?

2019. febr. 8. 12:49
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

TISZTELT MODERÁTOR!

Nem lehetne ezt a kérdést végre áttenni az ezotériába?

Tudomány az szemernyi sincs benne.

2019. febr. 8. 13:08
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem cáfolni, hanem a lehető legegyszerűbb matematikai megközelítéssel bizonyítani, hogy a Földgolyónak nincs helyettesítő alternatívája. Nem kell részletekbe bonyolódni, elég az Ockham borotvája elvet használni. Mivel egyetlen laposföld-hívő nem közöl releváns számadatot, feltételeztem, hogy a kevésbé fanatikus tudatosabbjai ráébredtek az elméletük tarthatatlanságára - amint számadat keveredne a mondókájukba, belegabalyodnának, elveszítenék a pökhendi magabiztosságukat.
2019. febr. 8. 13:16
 16/20 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az ilyen mérésekhez (pl. gömbi háromszögek) nagy utat kell tenni, és arra csak azt fogják mondani, hogy nem utaznak annyi, másnak meg nem hiszik el. Innentől kezdve rájuk kell hagyni.

Esetleg ilyen képek?

[link]

2019. febr. 8. 13:21
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Na végre, átkerült az ezotériába.

Legalább a moderátorok tudnak okosan gondolkodni.

Az ilyen kérdések csak olyan 6-os féléknek valók, akik totál buták...

2019. febr. 8. 13:55
 18/20 anonim ***** válasza:

Na, végre a helyére került.

Felteszek egy kiváló laposFöld képet: rájöttök, hogy mi a hiba benne?

Az alábbi rajzok egy 1893-as kiadványból származnak. Azaz alig több, mint 100 évvel ezelőtt még kísértetiesen hasonló „érvek” hangzottak el amellett, hogy a Föld helyes térképe így néz ki, mint manapság a bibliai teremtéstörténet mellett!

[link]

Felül azt írják, hogy “Négyszáz passzus van a Bibliában, amely elítéli a “földgömb elméletet” vagy a “repülő Földet” és nincs semmi, amely alátámasztaná azt. Az alábbi a Világ bibliai térképe”.

2019. febr. 8. 14:01
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

"Az ilyen kérdések csak olyan 6-os féléknek valók, akik totál buták..."

Én vagyok a totál buta, amikor azt fújod, hogy a "felszín" kifejezésnek csak matematikai jelentése van, és mindenkit leszólsz, aki nem így gondolja... Pont, hogy téged kellene "Lapos Földesekkel" összezárni, azok olyan csőlátásúak , mint te...

Egyébként, ha én totál buta vagyok, akkor te mi vagy?

Ja, tudom... autista kretén...

2019. febr. 8. 14:11
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, akik megpróbáltak tárgyilagosak maradni a témában. Elértem a célomat, további válaszadásra nincs szükség. A nem gondolkodó vakbuzgó kőbunkó pedig, aki nem értette meg a felvetés lényegét és indítékát sem, és áthelyeztette a kérdést az ezotériába, tudományos következetességgel egyszer s mindenkorra felfordulhatna!
2019. febr. 8. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!