Neked mennyiben, miben változna meg az életed, ha az idegenek felvállalnák magukat?
Attól függ mi a szándékuk. De nagyon jól is elsülhet egy ilyen kapcsolat. Mivel mi csak utolsó földi parasztok vagyunk, sokat nem változtatna az élletünkön. Ha irányt mutatnak a fejlődésbe, gazdaságba, környezet kímélésbe akkor lenne nekünk is látszata. De szerintem nekem nem sok vizet zavarna, kivéve ha ellenséges a szándékuk.
(#1 ez nagyon jó volt :D)
Több lehetséges fejlemény is létezne abban az esetben, ha megmutatná magát E. T.
1.: Elzárkóznának tőlünk valamilyen oknál fogva vagy mindkét faj technikai korlátoltsága miatt bár tudnánk egymásról, de kommunikálni vagy találkozni nem tudnánk. Ebben az esetben az átlag ember számára nem változna semmi.
2.: Ha eljönnek, találkozunk és lennének olyan kedvesek, hogy megosszák velünk a tudásukat, akkor a Földön élő minden ember élete drasztikusan megváltozna a gyors technikai fejlődés miatt.
3.: Ez talán a legvalószínűbb. E szerint a forgatókönyv szerint gyarmatosítják a Földet, nyersanyagainkat elveszik és minket rabszolgasorba hajtanak. Mondanom sem kell, hogy ez elég drasztikus mértékű változás lenne mindenki számára. (Bár őszintén szólva nem tudom, hogy azon kívül, hogy tudományos szempontból érdekesek vagyunk, milyen hasznukra lehetnénk egy olyan fajnak, akik képesek a csillagközi térben utazgatni.)
"tudományos szempontból érdekesek vagyunk"
Tudományos szempontból a hangyák is érdekesek, a kutató ezért önt olvadt alumíniumot a bolyba, hogy a járatokat aztán elemezhesse.
Rosszindulat nélkül teszi, a hangyák mégsm fogadják kitörő lelkesedéssel.
Engem szörnyen érdekelnének. Próbálnék barátot szerezni közülük és minél alaposabban megismerni a kultúrájukat, szokásaikat, biológiájukat, életüket. Nyilván intelligensebbek nálunk, ha eljutottak ide, és nyilván szövetségesek, ha köztünk élnek nyíltan. Igyekeznék megérteni és elsajátítani olyan tudást és képességet, amit ember tanítása által nem lehet.
Valószínűleg nem tartana sokáig az idill. Ha minden szellemi munkában eredményesebbek nálunk, minden magasabb pozíciót ők töltenének be, nem bírná az emberi egó hosszú távon. Bármennyire is barátságosak és békések, az ember ellenséget kreálna belőlük, tömeges gyűlöletet keltene irántuk. 10 év sem telne el és már háborúznánk velük, mégha meg is adnának nekünk mindent készségesen mosolyogva. Ők eleinte biztosan csak védekeznének - ha sikerült addig nem-kipusztítaniuk magukat, míg csillagközi civilizációvá fejlődtek, valószínűleg békére törekvő faj. Viszont előbb-utóbb betelne velünk a poharuk és visszatámadnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!