Relaxálós zenét keresnék, de amit találok, kb mind nagyon gagyi. Hol lehet normálisabbat találni?
Relax zenét hallgatni nekem olyan, mintha valaki folyamatosan beszélne hozzám gyönyörűen megfogalmazott és totális semmitmondó szöveget. Ilyeneket mint pl. "A nap gyönyörű sugaraival beragyogja az egész földgolyót" - ezt most találtam ki, de ha valaki elkezdene folyamatosan ilyeneket mondani, szerintem az 5. percben leütném.
J.J. Cale az tényleg eléggé vezetős zene, nyugodt, hátradőlős tempókkal. Én az első két albumát különösen szeretem, de a többi is jó. Visszahúzódó ember volt, főként mások tették egy-egy számát népszerűvé, főleg Eric Clapton, pl. az After Midnight-ot.
(#4)
Kövi Szabolcs méltó még nagyon említésre, persze nála is néha "az a vád", hogy túl király és figyelnem kell. Persze én az vagyok, aki soha nem szokja meg, hogy lehet egy előadás olyan könnyed és tökéletes, hogy az embernek tátva marad a szája, és hallgatom tátott szájjal akárhanyadszor is... De még ettől eltekintve is, picit sok a jó értelemben vett zeneiség, aminek tartozéka, hogy magával ragadja a figyelmet.
Jut eszembe: emlékeztek azokra, amik a Képújság alatt mentek régen a tévében? :D
https://www.youtube.com/watch?v=xOfy424VJsE&t=1357s
JAN HAMMER
PAROV STELAR
MORRICONE
HANZ ZIMMER
Nem tudom, ismered-e, de például Kitaro zenéi is ilyesmi elszállós zenék.
Esetleg amire még rákereshetsz, az a postrock ambientes szakága, most hirtelen a Nyctalgia jut eszembe.
Aural Method:
Inkább elektronikus a Groundfold
Teljesen más irány mondjuk a Raflum:
(Az In The Woods-on sok hasonló zene van fent, ambient-postrock-shoegaze-akármi.)
Amik között érdemes még keresgélni, az Csarnogurszky István (Musicformessiers, Whitecube) munkái, lassan annyi lesz belőle, mint égen a csillag, változatos zenék ambienttől a konkrétan rockzenéig, mindenféle együttműködős projektekkel meg besegítésekkel.
Az első hozzászólásban a feltöltő linkelt is néhány albumot (a bandcamp.com-on fent van még jópár munka, lehet szemezgetni).
Külön világ a Mono, bár nem tudom, mennyire relax az ő zenéjük (ráadásul nem igazán egységes az eddigi pályájuk, de talán a For My Parents belefér):
Ha már a Tangerine Dream felmerült, érdemes a nagy nevek albumait is megnézned (Klaus Schulze, Edgar Froese, Christopher Franke, Peter Baumann).
#13, ezért örök hála!!!
28 év kellett ahhoz, hogy megtudjam, mik voltak a Képújság zenéi!
Amúgy volt egy negyedik zene is, erre emlékszik valaki?
32:19-től hallható.
(#4)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!