Lehetséges hogy a létezésünk csak illúzió?
Lehet, hogy minden pillanatban szétesik körülötted a világ, csak a jelen példány látszólag, ami stabilan létezik.
Az is lehet, hogy minden jelen van és semmi sem változik.
A kérdés csak az, hogy te miért annyi vagy, amennyi?
Én a helyedben úgy élném az életem, hogy megbecsülöm.
Csak úgy van értelme élni, ha jó.
Elvileg a világ működik tovább, ha te meghalsz.
Elvileg nem tudod fejben megváltoztatni.
Erre persze lehet mondani, hogy haltam-e már meg...
De én az emberi létezésre értem hogy illúzió e?
Ha pl. én meghalok akkor olyan mintha nem is léteztem volna,semmi nem marad belőlem.
Nem tudjuk, hogy mi marad belőled. Tapasztalatok alapján maximum csak emlék. Viszont most létezel és ez nagyon is számít.
Ha sosem foglalkoznál a jelennel, akkor sosem élnél. Nem lenne értelme létezni. Csak úgy van értelme létezni, ha megpróbálod kihasználni.
Lehetséges! De miért így alakultunk ki ahogy most vagyunk? Nem lehet-e esetleg hogy volt (van) egy belső "mag,, amiben kb a szokásaink vannak eltárolódva. Vagyis minden amit duálisan megkötünk jónak-rossznak, szeretem-nemszeretemnek stb. Mert mikor belekerültünk ebbe a játékba (illúzióba) valahogyan belül már előre várható volt hogy kb hogy fogunk viszonyulni a dolgokhoz. Honnan jöttek ezek a késztetések? Vagy inkább tudati mintázatok amiket mintha törvényszerűen követnünk kellene. Hamisan a testtel, és a gondolkodásunkkal azonosítjuk magunkat, de mi van ha inkább vagyunk a belső mintázat (szokáshalmaz) ami oda vezetett hogy ezt az utat jártuk ~ és ezért ezek a dolgok értek minket a világból - majd hamisan ezekkel az emlékekkel azonosítjuk létünket. De a belső mintázat sem mi vagyunk. Miért? Mert az is változtatható. Ha meglátjuk, és nem követjük a szokásainkat (nem adunk bele több energiát) - akkor képesek vagyunk rajta változtatni is. Hogy igazából.., mi az ami nem változik? Az lenne itt a legnagyobb kérdés.
Szerintem is illúzió.., de nem csak egy véletlen műve lehet az egész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!