Ez lenne a halál után?
Mostanában sokat olvasgatok erről ,de van valami amit nem értettem:
"Az emlékezet anyagi természetű, emlékezetmolekulákból áll.
Ez a megállapítás nyilvánvalóan lehangoló. Ha ugyanis a személyiség, a tudat, a lélek csupán molekula, akkor a Nagy Semmi vár ránk."
Tehát ugy érti hogy van valami a halál után?
Az emlékezet nem anyagi természetű. Csak mert kb mindennek van fizikai megnyilatkoztatása, nem kizárólag az.
Halál után általában lekapcsolódunk a testünkről, de a tudatunk alig változik. Kb mint az álom és ébrenlét különbsége. Mikor hazamegyünk, átjár majd a végtelen egység, de ugyanúgy egy emberi elme leszünk. Ott még vár ránk egy kis tanulás, majd egyesülünk a szellemünkkel, amivel majd látod, hogy minden életed és a halálod utáni végtelen szeretet tripped is csak egy játék része volt, és karaktereket játszottál el.
Fényedtől függően alakítasz magadnak egy következő játékot, majd egyesülsz ottani léteddel.
Ez Ezotéria kategória és nem Tudomány , hogy bizonyítsunk dolgokat.
Itt mindenki leírhatja az elméletét, vagy hogy milyen vallásoknak hisz stb..
Az itt lévő emberek többsége , ahogy én is, hinni akarunk benne hogy többek vagyunk egy múlandó hús-vér testnél.
Emlékezetmolekula = igen, ingerületátvivő anyagok vannak, és az agyban értelmezhetők csak (receptor kell nekik). Elvileg csináltak már emlékátviteli" kísérletet 2 organizmus között.
Szerintem is földi (anyagi természetű) az emlékezés.
Van, aki már itt a földön elveszti (memóriakiesés).
De a magáról mit sem tudó idősnek (vagy éppen kisbabának) is van lelke. Az emlékek a földi életünkről szólnak, a földi életben fontosak. A nagy egész szempontjából - én legalábbis úgy képzelem - hogy nem fontosak, vagy legalábbis nem úgy fontosak, mint itt. Az sokkal fontosabb hogy milyen lélekké válunk általuk.
Elvileg a halálunkkal minden földi dologtól megválunk, így az emlékeinktől is.
A bennünk élő szeretettől (nem egy konkrét személyre vonatkozóan, hanem mint minket jellemző tulajdonság) nem válunk meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!