Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ti is szeretnétek hogy lenne...

Ti is szeretnétek hogy lenne a halál után valami?

Figyelt kérdés
Egyszerűen ijesztő abba belegondolni hogy a halál után nem lenne semmi.Sajnos a tudomány is azt tartja biztosnak hogy a halál után nincs semmi.De miért?Most akkor tényleg csak egy múlandó test vagyunk akik csak élnek valamennyit utána meg a nagy semmi?Mintha nem is léteztünk volna?Rengeteget gondolkozok ezen.Ráadásul olyan igazságtalan az élet.

2018. okt. 29. 13:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hat ez a kulombseg elet es a halal kozott !! Utana SEMMI !!
2018. okt. 29. 13:20
 2/11 A kérdező kommentje:

"Sean Carroll professzor szerint lehetetlen, hogy létezzen élet a halál után, ugyanis ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a tudatunknak úgy is léteznie kellene, hogy nem kötődik a testünkhöz, azonban ez nincs így. A tudós azon az állásponton van, hogy a tudatunk csak atomok és elektronok sorozatából áll, ami a halálunk után szintén a semmivé lesz, így elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei engedjék, hogy létezzen a halál utáni élet."

Remélem hogy hazudik.

Mert ez így leírva nekem ez nem is tűnik életnek csak mintha valami haszontalan bábok lennénk és kész.

2018. okt. 29. 14:04
 3/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mi.

Biztosan van sok olyan, aminél a semmi is jobb.

2018. okt. 29. 14:15
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

A kulcs: a tudós "azon az állásponton van, hogy a tudatunk csak atomok és elektronok sorozatából áll".

Véleményem szerint a tudós túlterjeszkedik a valódi tudásánál - többet mond annál. Amit mond, az csupán egy bizonyítatlan következtetés részéről, amiből nem átall további következtetésre jutni: "a tudatunk ... a halálunk után szintén a semmivé lesz", és jogtalanul jelenti ki, hogy "elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei engedjék, hogy...".

Nem ő az első, és nemis az utolsó tudós, aki ilyesmire vetemedik. A tisztességes az volna, hogy tudóshoz méltóan azt is hozzátenné, hogy mindez csak hipotézis a részéről, ami bizonyításra szorul.

(Vannak aztán laikusok, mint #1 is, akik totális igazságként tekintik az ilyen ténynek beállított vélekedést, és kijelentik, amit #1 is.)

Tudom, hogy nagyon nehéz beismerni, ha az ember nem tud valamit, és nagyon nehéz meglátni a tudás és a hit, vélekedés közötti határvonalat, de az embert az teszi igazán naggyá, ha képes erre. Nagyon kevesek képesek.

Nem tudom, van-e a halál után valami -nem zárom ki-, azt se nagyon tudom, hogy szeretném-e, hogy legyen. Amit viszont nagyon szeretnék, hogy eljussak a tudáshoz: tudjam az igazságot a valóságról. Ebben részigazságként a halál utáni valami tudása is benne lehet.

2018. okt. 29. 14:30
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi hogy ezeket leirtad.

2018. okt. 29. 15:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Én szeretném, ha folytatódna az élet a halál után is. Valóban ijesztő arra gondolni, hogy akármikor végleg és teljesen megszűnhetünk. Abban is igazad van, hogy az élet igazságtalan.

De mit lehet tenni? Az van és az lesz a halál után, ami-nem tehetünk semmit. Törekedjünk arra, hogy ezt az életet minél jobban kihasználjuk.

2018. okt. 29. 15:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez nem kívánságműsor.Az jön, ami jön.
2018. okt. 29. 15:25
 8/11 anonim ***** válasza:

Háát én pl a buddhizmusban tartom a legvalószínűbbnek... Vagyis hogy a jelenlegi énünk megszűnik a halálkor, de továbbvisszük a mintázatainkat, és ugyanúgy kialakul majd egy új személyiség amivel majd újra azonosítjuk magunkat. Ez szerint egy szinte végtelen ciklusban vagyunk, és újra újra megszületünk, de persze nem emlékszünk rá, mivel a tudatosság megszűnik. Ezért is gyakoroljuk a meditációt, hogy elérhessük a megvilágosodást, és akkor már nem kell újraszületni - ha azt akarjuk. De lehet felesleges ez a sok gyakorlás, erőfeszítés.., ki tudja...

Szóval ha mégsem így van, és egyből megszűnik minden a halálkor - akkor én ennek nagyon örülök, mert akkor végre vége az egésznek. 😊

2018. okt. 29. 15:58
 9/11 anonim ***** válasza:
6%

"Remélem hogy hazudik."

Ja, persze. Minden tudós csak hazudik.

Azt nem értem, hogy ha buta vagy ahhoz, hogy átlásd a helyzetet, akkor MIÉRT nem hiszel egy nálad okosabbnak?

Csak egy dolog: ha létezne lelked, és a tested lerészegedne, akkor a lelked addig unatkozna, míg a tested kiütött állapotban hever, és utána PONTOSAN tudnád, hogy meddig hevertél kiütve.

Meg azt is, hogy mi történt előtte.

2018. okt. 29. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. okt. 29. 17:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!