Ti is szeretnétek hogy lenne a halál után valami?
"Sean Carroll professzor szerint lehetetlen, hogy létezzen élet a halál után, ugyanis ahhoz, hogy ez megtörténhessen, a tudatunknak úgy is léteznie kellene, hogy nem kötődik a testünkhöz, azonban ez nincs így. A tudós azon az állásponton van, hogy a tudatunk csak atomok és elektronok sorozatából áll, ami a halálunk után szintén a semmivé lesz, így elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei engedjék, hogy létezzen a halál utáni élet."
Remélem hogy hazudik.
Mert ez így leírva nekem ez nem is tűnik életnek csak mintha valami haszontalan bábok lennénk és kész.
Attól függ, hogy mi.
Biztosan van sok olyan, aminél a semmi is jobb.
A kulcs: a tudós "azon az állásponton van, hogy a tudatunk csak atomok és elektronok sorozatából áll".
Véleményem szerint a tudós túlterjeszkedik a valódi tudásánál - többet mond annál. Amit mond, az csupán egy bizonyítatlan következtetés részéről, amiből nem átall további következtetésre jutni: "a tudatunk ... a halálunk után szintén a semmivé lesz", és jogtalanul jelenti ki, hogy "elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei engedjék, hogy...".
Nem ő az első, és nemis az utolsó tudós, aki ilyesmire vetemedik. A tisztességes az volna, hogy tudóshoz méltóan azt is hozzátenné, hogy mindez csak hipotézis a részéről, ami bizonyításra szorul.
(Vannak aztán laikusok, mint #1 is, akik totális igazságként tekintik az ilyen ténynek beállított vélekedést, és kijelentik, amit #1 is.)
Tudom, hogy nagyon nehéz beismerni, ha az ember nem tud valamit, és nagyon nehéz meglátni a tudás és a hit, vélekedés közötti határvonalat, de az embert az teszi igazán naggyá, ha képes erre. Nagyon kevesek képesek.
Nem tudom, van-e a halál után valami -nem zárom ki-, azt se nagyon tudom, hogy szeretném-e, hogy legyen. Amit viszont nagyon szeretnék, hogy eljussak a tudáshoz: tudjam az igazságot a valóságról. Ebben részigazságként a halál utáni valami tudása is benne lehet.
Köszi hogy ezeket leirtad.
Én szeretném, ha folytatódna az élet a halál után is. Valóban ijesztő arra gondolni, hogy akármikor végleg és teljesen megszűnhetünk. Abban is igazad van, hogy az élet igazságtalan.
De mit lehet tenni? Az van és az lesz a halál után, ami-nem tehetünk semmit. Törekedjünk arra, hogy ezt az életet minél jobban kihasználjuk.
Háát én pl a buddhizmusban tartom a legvalószínűbbnek... Vagyis hogy a jelenlegi énünk megszűnik a halálkor, de továbbvisszük a mintázatainkat, és ugyanúgy kialakul majd egy új személyiség amivel majd újra azonosítjuk magunkat. Ez szerint egy szinte végtelen ciklusban vagyunk, és újra újra megszületünk, de persze nem emlékszünk rá, mivel a tudatosság megszűnik. Ezért is gyakoroljuk a meditációt, hogy elérhessük a megvilágosodást, és akkor már nem kell újraszületni - ha azt akarjuk. De lehet felesleges ez a sok gyakorlás, erőfeszítés.., ki tudja...
Szóval ha mégsem így van, és egyből megszűnik minden a halálkor - akkor én ennek nagyon örülök, mert akkor végre vége az egésznek. 😊
"Remélem hogy hazudik."
Ja, persze. Minden tudós csak hazudik.
Azt nem értem, hogy ha buta vagy ahhoz, hogy átlásd a helyzetet, akkor MIÉRT nem hiszel egy nálad okosabbnak?
Csak egy dolog: ha létezne lelked, és a tested lerészegedne, akkor a lelked addig unatkozna, míg a tested kiütött állapotban hever, és utána PONTOSAN tudnád, hogy meddig hevertél kiütve.
Meg azt is, hogy mi történt előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!