Arra gondolok hogy valaki megírta minden embernek az életét és nincsenek véletlenek hanem minden okkal történik, vagy az egész élet a döntéseken alapül és így véletlenek sorozata.
2018. okt. 19. 14:05
1/10 anonim válasza:
Szerintem a gyk-t nem olvassa olyan, aki az élet fölött állna, és működésének szabályaira felülről rálátna.
Itt csak olyan vannak -velem együtt-, akik bizonyos, más agyasok által kitalált, felépített, megtapasztalt(???) elméletek, ideológiák(?), vallások(?) érvényességében hisznek.
Én például a sorsban hiszek, hogy véletlenek nincsenek, más meg a fordítottjában. Evilági eszközökkel bizonyítani egyiket sem lehet, ezért megvitatni sem igazán érdemes.
2018. okt. 19. 14:16
2/10 anonim válasza:
Szerintem mind a kettő. Van egy sorsunk, egy többé-kevésbé előre kijelölt folyosó, amelyen haladunk, állomásokkal.
Ugyanakkor szabad döntésünk is van, hiszen így tudjuk megtapasztalni azt a valamit, amit úgy hívnak: teremtés.
2018. okt. 19. 14:18
3/10 anonim válasza:
Szerintem is mindkettő létezhet elvégre el tudom dönteni hogy most hamburgert vagy pizzát akarok enni de a sorsom már kitalálta előre hogy melyiket választom :D
2018. okt. 19. 15:16
4/10 anonim válasza:
Az egyéni vélekedéseken túl a tudomány emberei is vizsgálják is a témát. Nem azt a kérdést teszik fel, mint kérdező, hanem azt, hogy létezik-e szabad akarat, de a lényeg szempontjából mindegy is. Egy cikk a témáról, amelyen elindulhatsz:
A sors és a szabad akarat összekapcsolódik, ez alapján nincs semmi sem véletlenül, minden okkal történik, nem büntetésként, hanem tanításként.
2018. okt. 19. 19:22
7/10 anonim válasza:
Minden ember sorsa véletlenül lett megírva.
2018. okt. 19. 20:04
8/10 anonim válasza:
avagy, a véletlenek írják a sorsot.
2018. okt. 19. 20:06
9/10 anonim válasza:
Minden okkal történik. Csak nem tudjuk miért hirtelen,így a semmiből nem számítva rá,mint derült égből a villámcsapás, azt mondjuk,hogy véletlen,vagy sors. De oka van annak,hogy épp ráléptünk arra a kavicsra,épp arra mentem,nem figyeltem,ezért nem számítottam rá,hogy rálépek egy kavicsra. Ez egy buta példa volt mondjuk.
2018. okt. 19. 21:14
10/10 anonim válasza:
A sors létezhet, ahogy Isten is - embere válogatja, hogy ki miben hisz. De ha valamelyik létezik is, véletlen bizonyosan van, hiszen az csak arról szól, hogy valaminek az ember érti-e az okát. Ha elég jól ismernénk a kiindulási körülményeket és az események körülményeit, a fizikusok szinte bármit meg tudnának jósolni (ahogy a meteorológia is egész jól "megjósolja" az időjárást az adatokból, amit gyűjtenek, de kevés adat híján nem tud senki biztosat mondani. Ezt hívjuk véletlennek. Ez attól független, hogy valaki hisz-e a sorsban, vagy nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!