Létezhet-e egy globális tudat/intelligencia?
Hallottam egy kísérletről, ahol 3db ember agyát kapcsolták össze és sikerült közösen irányitaníuk egy játékot pedig nem egy helységben voltak.
Kérdés arra vonatkozik, ha az összes emberi tudat össze lenne kapcsolva, pl: Föld mágneses tere által, akkor létezne egy külön álló emberinek mondható tudat, amelynek része minden emberi "kis" tudat. Ez a nagy tudna kommunikálni az egyénnel?
Lenne neki jó és rossz tulajdonsága?
Ha bátrabb lennék a kérdezésben, akkor rögtön úgy tenném fel: létezhet-e a Föld összes élőlényének tudatát összegyűlytő tudat, sőt ha léteznek idegenek, van-e az univerzum összes tudattal rendelkező lényét összekapcsoló mégis különálló tudat, aki akár Isten is lehetne.
"tudattalan"
Hát ezen besírtam🤣🤣🤣🤣
Semmiféle bizonyíték nincsen a távolról nézős mágneses mezős témára! Ez egy tévhit.
Itt tudjátok mi történt?
Semmi egyéb, minthogy az egyik szobában rögzítették EEG-vel, hogy az illető merre forgatná a tárgyat (ez nagyon egyszerű, pár száz dolláros EEG sapkával open source mozgatható a kurzor pl... semmi köze a gondolatolvasáshoz, egyszerűen az agyhullámaid frekvenciáját tudod magad is szabályozni. Ezt érzékeli. Rá lehet tanulni)
Majd TMS-el, ingerelték a látókérget, foszféneket kiváltva.
Ez rettentő gagyi, olyan mintha a szobában levő ember vállát megböknék, jobbra vagy balra forgassa a tárgyat
Semmiféle gondolatbesugárzás nem történt.
+ még annyi, hogy azon állatok használják a Föld mágneses mezejét tájékozódásra, amelyeknek vannak nagyon érzékeny mágnesezhezhető vasrészecskéik a csőrükben / kriptokróm fehérjék a retinában lévő csapsejtekben, ezzel "látják" az erővonalakat.
Ezt nem lehet kommunikációra használni, mert csak egyirányú. Egy iránytű és kész...
Semmi telepátia nincs itt.
Én a 9-est felpontoztam, rég olvastam ilyen vicces hozzászólást.
Egyébként jó a kérdés, talán még kvantumot, rezgéseket, energiákat es ősi kínai módszereket kéne belekeverni.
14#
Mivel magyarázod az akár 10ezer darabszámból álló halraj, századmásodpercpontos irányváltásait, ugyanez megfigyelhető pár madár és repülő rovar fajnál is.
Raj intelligencia... egyszerű matematikával leírható a rendszer.
Pont ez a lényege, a raj egyes elemeinek nem kell tudnia a teljes raj pozícióját, irányát stb... elég csak közvetlen környezetben érvényes alapműveletek alapján igazodni a csoportmozgáshoz.
Ebben semmi kommunikáció nincs. Drónokkal is megcsinálhatod, vagy szimulációval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!