Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Milyen ezo/spirituális közhely...

Milyen ezo/spirituális közhelyeket ismersz, amik szerinted nem feltétlenül működnek?

Figyelt kérdés
pl. Azt kapod amit adsz.
2018. szept. 22. 14:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%

Nekem sosem áll össze ez a "ő ezt azért kapta, mert..." dolog. Kapta???? Kitől???

A karma létező fogalom, de pl nem ezó és nem spiri, egyszerűen csak a tett és annak következménye együttesen. Ennyi. Simán materialista körökben is létezik.

Én eleve utálom az olyan frázisokat, amik úgy állítják be, hogy van az univerzumbácsi, ami kívülről ránktestál dolgokat, amikhez kötelező jó pofát vágni.

2018. okt. 18. 04:04
 12/13 A kérdező kommentje:

Az hogy a karma ok-okozat törvénye, egy végletekig leegyszerűsített modellje a ténylegesnek.

Olyannyira egyszerűsített modell hogy könyvet lehetne teleírni azzal ami mögötte van.

2018. okt. 18. 10:01
 13/13 A kérdező kommentje:

Természetesen nem arról van szó hogy egy hosszú szakállú bácsi figyeli minden lépésedet és ha jót teszel megjutalmaz ha rosszat akkor megbüntet.

A lényege szerintem az hogy semmi sem olyan nem jön belőled elő, amit egykor nem te fojtottál vissza illetve ne ennek a vonzata lenne.

2018. okt. 18. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!