Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit jelent számorda a spiritua...

Mit jelent számorda a spiritualitás?

Figyelt kérdés
2018. aug. 12. 19:27
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Aki válaszolta, annak köszönöm. Néhányatoknak privátot fogok írni.
2018. aug. 13. 17:41
 12/18 A kérdező kommentje:

helyesbítés:

Akik válaszolt, annak köszönöm. Néhányatoknak privátot fogok írni.

Aki még nem válaszolt, nincs lekésve semmiről, még megteheti :)

2018. aug. 13. 17:42
 13/18 Lux morulus ***** válasza:

A spiritualitás összefoglaló neve annak, hogy egy transzcendens világképben gondolkodsz.

De ez azért elég tág, mert ide tartozik a vallás és a mágia is, -ami valljuk be- homlokegyenest más irány.

Én spiritualitáson -saját értelmezésemben- csak és kizárólag, olyan gyakorlatokat és viselkedési formákat értek, amelyek az elmélkedésen (pl:Buddhista,Zen,Taó ) és az elméleti boncolgatáson (pl:Ábrahámita vallások) túlmutatva, gyakorlati alkalmazást tesz lehetővé.

Bár -úgy gondolom, hogy- lényegében és ősi mivoltukban, minden fajtája az emberi lélekkel foglalkozik, és célja annak fejlesztése, igazi haszna csak a gyakorlati spiritualitásnak van.

/Azt, hogy mivé, és miért váltak az elmélkedős és boncolgatós irányzatok, vallások, olyanná amilyenné lettek, most inkább felejtsük el./

Ha megfigyeled láthatod, hogy míg az életfilozófia szerű "vallások" buddhista,stb elfogadja, de szinte nem is foglalkozik az ezoterikus, spirituális, "természetfeletti" (sic) világgal, addig a monoteista vallások egyenesen tiltják, károsnak tartják, az ilyen irányú törekvéseket.

Hogy lehet fejlődni, fejleszteni valamit, gyakorlás és kipróbálás nélkül?

Persze, ha megpróbálod, akkor " elmebeteg vagy ", vagy "majd az leszel ettől" szintű hozzászólások, vélemények jönnek.

A tény az, hogy nem mindenkinek való, és megvannak a veszélyei, ezért itt kapkodni nem érdemes, csak morzsánként gyakorolni, és haladni.

A legtöbben már ott elrontják, hogy valamelyik fenti oldalra letéve voksukat kezdik meg, az ezen az úton való haladásukat.

Nem értik meg, hogy itt semmi sincs, ami a földhöz ragadt dogmáikhoz,társadalmi követelményeikhez, berögzüléseikhez alkalmazkodna.

A transzcendens világ, a transzcendens lények világa, és ahogy ők itt, mi ugyan úgy náluk, csak vendégek vagyunk.

Jó, vagy rossz vendégek...mi is, és ők is.

Van kulcs, de tudás nélkül nem nyújt teljes védelmet, az sem.

2018. aug. 23. 18:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Számomra: Isten vagyok mindenkivel együtt, Fény vagyok, saját magamba vetett hittel képes vagyok bármire, ismerem az energiákat, használom az energiákat, ismerem a szellemvilágot, volt dolgom szellemmel, ismerem az ördögöt, a negatív hatások elkerülése által pozitívan gondolkodok, átadom a pozitív gondolkodást, és próbálok mindezzel segíteni körülöttem élőknek. :-)
2018. szept. 14. 13:51
 15/18 anonim válasza:
Lényege a csend, a befelé fordulás, persze jó értelemben. Önmagunk megismerése.Mindenki úgy gondolja, ő tökéletes, a másik ember a hülye.Az ego a legrosszabb, ami történhet velünk. Mindig többre vágyunk, de a több csak pár nap boldogságot ad nekünk. Csak akkor lehetünk boldogok, ha megpróbálunk mindenkit elfogadni és szeretni.Csak ez hozza meg a lelki békénket. Egyszerűség,őszinteség,tisztaság.Próbáld ki, én megtettem és csodás dolgok történtek velem. Nem könnyű, de érdemes kipróbálni, csak egy napra is.Mosolyogj egész nap mindenkire(akkor is ha furán néznek rád), kívánj jó dolgokat minden szembejövő embernek(magadban)és mosolyogj.Akkor is ha az anyósod, vagy utálod az illetőt. Mire véget ér a napod, hatalmas lelki békét és boldogságot fogsz érezni.Az emberek megváltoznak körülötted, mindenki szeretettel fordul hozzád, pedig nem teszel mást, mint mosolyogsz. Gunagriha előadásait nagyon gyakran hallgatom, ingyenes meditációs előadásai megtalálhatók a yutub-on.
2018. szept. 28. 21:23
 16/18 anonim válasza:
15-ös vagyok, még annyit szeretnék hozzátenni, hogy ne ítélkezz és ne kritizálj. Ezt volt a legnehezebb megvalósítani, de minden nap könnyebben megy. Az életben olyan dolgokat kellett elfogadnom, ami sehogy sem akart sikerülni. Depressziós lettem, gyógyszereket szedek.Rákerestem az "elfogadás" szóra a neten, így találtam meg Gunagrihát. Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, tudom jó irányba terelni a gondolataim és elfogadtam a helyzetem, amin nem tudok változtatni.Kérlek ne írjatok privátba, csak ennyit szerettem volna megosztani veletek.Ha van kérdésetek, az előadásokban megtaláljátok a választ.
2018. szept. 28. 21:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Szelet. Széltolást. Garabonciást.
2018. dec. 1. 07:09
 18/18 A kérdező kommentje:

Minden értelmes hozzászólást felpontoztam, és a többieknek is köszönöm a rám szánt idejét.

Ha van vkinek megosztani valója, bátran!

2018. dec. 2. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!