Aki lenézni az ezoterikus dolgokat, az miért szólja le azokat, akik hisznek benne?
"Azt hiszi, hogy azzal hogy leszólja, nagyobb ember lesz?"
Igen, pontosan ezt hiszik. Kár is firtatni a témát szerintem.
Előre bocsátom, hogy én nem hiszek az ilyen ezoterikus izékben... Véleményem szerint mindenki abban hisz, amikben akar, és mivel liberalizmus, és demolrácia van, mindenkinek megvan a joga abban és úgy hinni amiben akar... még ha az mások szerint butaság, vagy éppen lehetetlen, bizomyízhatatlan vagy csak butaság...
A szellemtörténetek egyidősek az emberekkel, és amíg kesznek emberek, feltehetőleg lesznek szellemtörténetek is... Ennek pedig egyszerű oka van... nincs mindenről megfelelő tudásunk, ahhoz, hogy bizonyítani tudjunk mindent... pedig szerintem minden jelenségnek, történésnek, szubsztanciának van bizonyítható oka, és lesz kiszámolható okozata... De mivel bizonyítani nem tudjuk, és akkor nem állt a rendelkezésre a megfelelő gondolkodásmód, megfelelő eszköz, ezért könnyebb volt másfajta magyarázatot adni,mint a reális tény, mely akkor még bizonyíthatatlan volt...
Általában szeretek segíteni az embereknek, és tudom is a más véleményt egy ideig-óráig tolerálni, de amikor korlátoltnak neveznek azért, mert nem hiszek az ilyenekben, hanem mindig keresem az okokat, akkor a feni példa alapján is szerintem teljesen nyílvánvaló, hogy nem vagyok korlátolt... Nagyon stivesen elbestélgetek, vagy éppen fikozófálok bárkivek, akivel lehet... Aki viszont kötekedik, kérkedik a nézeteivel, vakkásával vegy akár ezoterikus felfogásával, és ezek alapján magát többnek tartja a másiknál, az tőlem sem fog mást kapni, mint amit adott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!