Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi dolgom lehet ezzel a...

Mi dolgom lehet ezzel a cicával? A macskáknak mi a jelentőségük az ezoterikus irodalmak szerint?

Figyelt kérdés

Ma este kimentem egyik ismerősömhöz a munkahelyére. Ott volt egy cica. Amint meglátott odaszaladt hozzám, és le nem tudtam rázni. Ugyanakkor tudni kell, hogy az idegen macskákkal nem szoktam foglalkozni, de ahogy ez nézett, és követett engem, hát nagyon érdekes. Hiába nem egyedül voltam ott, a cica csakis hozzám kéredzkedett fel. Végül megsimogattam.

Azután, amikor jöttem hazafelé, egy ideig követett, majd félúton megelőzött, és előttem ment. Amikor egy elágazáshoz értem, ahonnan már látni a házunkat, sok másikkal együtt, én direkt megálltam. A cica viszont ment tovább...és végül leült a kiskapunk elé. Soha azelőtt nem volt arrafelé a cica, és mégis leült a mi kapunk elé...és várt. Végül elindultam én is tovább...és addig ő ott ült rezdületlenül, és várt! Nagyon furcsa. Ami pedig érdekes, imádom én is ezt a cicát, az első megpillantás óta. :)

2011. nov. 7. 22:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Volt ezelőtt cicád? Ha igen, akkor valószínűleg a reinkarnációja:D
2011. nov. 7. 22:56
 2/8 A kérdező kommentje:

Nos, ez olyan 3 hónap körüli, én pedig szeptemberben veszítettem el azt a kismacskámat, amelyikhez nagyon ragaszkodtam... :(

Egyébként lehet, te poénnak szántad, de nekem valóban az volt az első gondolatom...csak az már kizárt így utánaszámolva a korának. Nem? :)

2011. nov. 7. 22:59
 3/8 A kérdező kommentje:

De az is lehet, hogy egy másik korábbié o.O? :)

De most komolyan. Mert engem nem csak a macska viselkedése döbbentett meg, hanem hogy én egyáltalán foglalkozom egy idegen macskával....

2011. nov. 7. 23:03
 4/8 x) ***** válasza:
Hűű hát elég nagy macskabarát vagyok kb 50 macskám volt már és elmondhatom hogy ez elég gyakori dolog. Az ilyen kóbor macskák általában ki vannak éhezve a szeretgetésre, valószínűleg etetik meg szeretgetik az emberek, tudja hogy sok jót kap az emberektől, így ösztönösen követi őket. Velem is gyakran előfordul ilyen mikor például az öregek otthona előtt sétálok, ott is etetik a nénik a cicákat aztán mikor arrafelé járok mindig letámadnak a macskák :) A kapus dolog akár lehet véletlen is. De persze nem kizárt hogy egy régi rokon, vagy állat jelent meg a cicus képében. Főleg ha olyan furcsa érzésed van vele kapcsolatban...
2011. nov. 7. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Kiscicák ilyenek. :)
2011. nov. 8. 09:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, az előző kiscicád... én is elveszítettem az első cicámat, aztán pár hónap múlva ugyanez történt velem is, mint veled egy másik cicával. De persze lehet, hogy csak szimpatikus vagy neki. Ki tudja. :)

Amúgy néhány ezoterikus irodalom szerint a macska (meg a kutya is) véd a "rossz" energiáktól, leveszi rólad ezeket, megbetegszik helyetted, stb. Ezt csak úgy érdekességnek írtam, nem tudom, mennyi valóságlapaja van. :)

2011. nov. 8. 09:49
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az állatok nagyon könnyen megéreznek dolgokat.És azt mondják, sokszor ők választanak gazdát maguknak, nem pedig fordítva.Ő szerintem téged választott, mégpedig azért, mert megérezhette, hogy szereted te is őt és hogy neked szükséged van rá az elvesztett cicád miatt.Tehát, ő felajánlotta neked, hogy szívesen pótolná elvesztett cicád helyét.
2011. nov. 8. 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nem viccnek szántam! Én néha azt kivánom bárcsak visszatérne hozzám akár ilyen módon az egyik volt cicám:D
2011. nov. 9. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.