A laposföld-hívők mit gondolnak a holdfogyatkozásról?
Épp most botlottam bele egy magyarázatba a youtube-on mikor a vérholdas felvételeket nézegettem, aszerint a Hold egy energiával rendelkező objektum ami időről időre "lemerül" ahhoz hogy aztán önregenerálja magát, hogy aztán megint X ideig "működjön", világítson, tehát valamiféle természeti jelenség, nem bolygószerű. Nem tudom, hogy ez mennyire széleskörű elképzelés a lapcsik körében több videót nem néztem erről, számomra rögtön az sántított, hogy miért is sötétedik a Hold egyik oldalról megkezdve, miért nem halványul az egész egyszerre ha ez egyfajta kimerülés mielőtt újra erőre kap, na és az árny ami elindul is érdekes módon félkör alakban látszik, miért nem egyenes? Mert így ez tényleg olyan mintha valami kerek vagy gömb vetne árnyékot, de erre nem volt magyarázat a videóban.
Valami más viszont megragadott amiben igazuk van. Csomó olyan felvétel ahol úgy látszik a nap és a holdfogyatkozás ahogy nem látszódhatna ha egyszer a teljes holdfogyatkozást az okozza, hogy egy vonalban áll a nap/hold/föld. Nyitottan néztem a videókat és úgy gondolom attól, hogy tévednek bizonyos dpolgokban nagyon érdekes és jogos meglátásaik is vannak.
12.
Egy olcsó távcsővel is láthatod a Hold felszínén a krátereket. Megfigyelheted az árnyék végigvonulását a felszínén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!