Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » "Én" a lélek vagyok, vagy a...

"Én" a lélek vagyok, vagy a tudat?

Figyelt kérdés

2018. júl. 5. 20:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

a lélek a hardware ami futtatja a programot, a tudatot.

mindkettő te vagy.

2018. júl. 6. 11:57
 12/17 anonim ***** válasza:
44%
Te a tudat vagy, mi a háncs a fán, aminek a lelke annak a magja. Minden fa azzal van önkéntelenül leginkább elfoglalva, mekkorára nőtt, a saját értékrendjein belül. Viszont az évgyűrűk egyre inkább takarják a szemét, és eljön az a pillanat, amikor már nem tud visszatekinteni a magra. A tudatod észrevétlenül és ellenállás nélkül megöli a lelked. Válaszút elé kerülhetsz, mint fa, hogy mi a fontosabb. Minél magasabbra, esetleg vastagabbra nőni, vagy minél terebélyesebb lombkoronát létrehozni. Mind megteheted, de egyre vakabb leszel a magod iránt. Ha egyáltalán tisztán látod, hogy neked mi a "magod", akkor onnantól is nehéz a kérdés, hogy hogyan alakítsd tovább a sorsod. A tudatod elveszik, a lelked pedig az emészti el. Igen kevés léleknek adatik meg, hogy túléljen, és ezt már csak ők látják, mi követi.
2018. júl. 6. 22:52
 13/17 anonim ***** válasza:
25%
A tudat vagy, amit az agyad állított elő. Ha megkérded, ki vagyok én, azt a tudatoddal kérded, és az agyaddal gondolod. "Lélek" meg külön egyáltalán nincs is. A "lélek" az maga a tudat.
2018. júl. 7. 08:48
 14/17 anonim ***** válasza:
38%

Ki pontozott le mindenkit? Egy csomó jó válasz született.Tényleg választ akarsz?!?!

Egyik se vagy, te egy ostoba tini vagy aki hallott valami okosat és most bolyong mint szentjánosbogár a ködben.

2018. júl. 7. 13:04
 15/17 A kérdező kommentje:

Jézusom.

Elsőnek is, nem én pontoztam le az embereket, nem ismersz engem, ne tégy olyan következtetést ami nem valós.

Köszönöm a válaszokat, elgondolkodok rajtuk :) Meg inkább máshol is keresek rá választ.

2018. júl. 8. 23:11
 16/17 anonim ***** válasza:

Az Út tanulmányozása az Én tanulmányozása. Az Én-t tanulmányozni annyit tesz, mint megfeledkezni róla. Ha megfeledkezel az Énedről, megvilágosodsz. A megvilágosodás azt jelenti, hogy eltűnt a válaszfal az Éned és mások között.

-Dógen mester-

2018. júl. 12. 20:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Tudat természetesen
2021. júl. 31. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!