A déjà vu-ra van valamiféle új tudományos magyarázat napjainkban?
Figyelt kérdés
Dolgozom valahol és napokon keresztül azt éreztem, hogy ezt a valamit csináltam már valahol, valamikor és egy olyan valamit is, amit csak látok de nem én csinálom. Nem mennek úgy dolgok, hogy a kisujjamból rázom ki, csak néha becsapódik ez a fura érzés.2018. jún. 24. 22:02
12/15 anonim válasza:
Én pl többszőr éltem át olyan erős déjavút, hogy előre másodpercekkel láttam mit fogok tenni és nem tudtam mást csinálni. Úgy mozgott a kezem, mint egy gép. Ugyanazokat a mozdulatokat tettem, mint amit előre láttam néhány másodperce. Félelmetes !!!
Szerintem is csak egy szimuláció rabjai vagyunk. Valószínűleg átírták a programot és ez okozta a hibát.
13/15 anonim válasza:
#12 Látszik, hogy még sosem volt deja vúd. F***szt sem látsz előre, egyszerű emlékzavar, ami azt az érzetet kelti, hogy az "elmúlt" pillant már megtörtént egyszer, ami igaz is, hiszen az agy kétszer dolgozta fel ugyanazt a jelet, amit továbbított az agynak. Nem látsz sz**rt sem előre csak érzed. De úgy látszik orvosi eset vagy, menj kórházba!
14/15 anonim válasza:
Az is okozhatja hogy történt már veled hasonló helyzet vagy tévében láttál hasonlót vagy megálmodtad.
15/15 anonim válasza:
Egész egyszerűen megálmodtad korábban azt a szituációt amit éppen megélsz, csak az agyad egy bizonyos védekező mechanizmusa miatt ezt elfelejtetted. Némelyik álmot azonban olyan éber tudati állapotodban éled meg, hogy tudat alatt a passzív memóriádban megőrződnek ezek az emlékek. Amikor pedig ismét megéled ezeket a történéseket, az agyad nehezen tudja feldolgozni az ismétlődést, ez okozza a jellegzetes érzést. Ha nem csak üres szavak mögé bújva szeretnél okoskodni az évek múltán a témában, akkor csak annyit próbálj ki, hogy valamit tudni akarj azelőtt mielőtt sor kerülne rá a valós időben, és ezt álmodban akard megtudni. Ha képes vagy egy konkrét célt meghatározni, és kellő akaraterővel rendelkezel, viszonylag kevés próbálkozás után is kénytelen leszel elgondolkozni a világ vélt, és valós működésén, mert sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!