A Lapos Föld hívők szerint miért nem látható a Nap éjjel?
Ha a Föld valóban lapos, akkor elvben tetszőleges távra láthatunk a felszínén.
Nos, miért nem látható akkor a Nap éjszaka? Akármilyen távolra is kerül, hacsak mint egy csillag a sok közül, látnunk kéne az éjszakában.
Hol van a Nap éjjel?
Ezt se tudod?
Hát a nap is lapos és a földnek csak egy részét világitja meg. Oldalról nem láthatod, mivel lapos.
Muhahahahahaha
Ez a magyar tuberes szokott erről videokat feltenni. https://www.youtube.com/channel/UCgtj-WCUg_z4YBqb1okDSoA/vid..
Azt láttam egy videoban, hogy az elmélet szerint a nap csak egy lámpa és olyan búrája van, mint az asztali lámpának ergo be van állítva hova süssön, hova nem.
Aztán láttam egy ilyen videot is https://www.youtube.com/watch?v=R52_PdZlSq8&t=706s amiben egy másik elmélet szerint a Nap nagyon közel van és így persze hogy a fénye nem jut el mindenhova, ahogyan a világítótorony fénye sem.
"NA hogy figyeled meg ezeket?"
Na, hogyan? Én tudom. De írtam is ki másik kérdést: hogyan lehet megmutatni szabad szemes megfigyeléssel, hogy a Föld kering a Nap körül? Mert ezt be lehet bizonyítani, a régi népek is rájöttek.
"másik elmélet szerint a Nap nagyon közel van és így persze hogy a fénye nem jut el mindenhova, ahogyan a világítótorony fénye sem."
Akkor is, ha a Föld lapos, elvben akármilyen kicsi és akármilyen közel is van a Nap, látni kellene éjszaka is, egy fénypont a távolban. Sőt, lehetne készíteni egy felgyorsított videót, amely egy 24 óra leforgása alatt mutatná a Napot, délben vakítóan ragyog, majd távolodik - távolodik, aztán szinte eltűnik, de teljesen nem tűnhet el, mi takarná el egy lapos Földön? Majd összehúzódna, egy lenne a többi csillag között, majd újra nőne - nőne és lőn reggel, teljes erejében ragyogna megint.
Ilyet senki nem látott még.
Sőt, azt viszont látni pl. egy tengerparti naplementénél - a víz állítólag tökéletesen sík szerintük - hogy a Nap hatalmas korongja szinte "beesik a tengerbe" napnyugtakor. A legkisebb mértékben sem csökken a mérete, határozottan eltűnik a horizont mögött.
18.
Ez sem jó magyarázat. Akkor mutasd meg a Napot akkor, mikor a luminozitása okán még épp látható, amikor a fényessége eléri a minimumát! Ahol látható, egyre csökken a fénye, átmérője - aztán már nem látható. Van ilyen jelenség? Van ilyen videó? Nincs.
A Nap átmérője semmit nem változik, teljes fényereje mellett, egyszer csak a horizont alá bukik.
Amellett nem keringhet a Föld "korongja" felett, a Föld kering a Nap körül - ez szabad szemes megfigyelésekkel igazolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!