Szerintetek milyen káros következménye van az ezoterikus gondolkodásnak?
Mael, imádom azt a logikával megtámogatott könnyed eleganciát, amellyel érvelsz!
Gyakrabban látogathatnád az oldalt! :)
Én úgy gondolom, mindennek van káros következménye, ha az egyén maga szélsőségesen áll hozzá. Még a tudománynak is (csak hogy egyet említsek, atombomba). Mindent lehet jól és rosszul használni. Ebbe a hit és az ezotéria is beletartozik. Például van, akinek a hit erőt ad egy betegségben, míg akiben ez nincs meg, az hamarabb elveszti a reményt, és emiatt gyorsabban leépül, illetve nagyobb terhet jelent másoknak.
Az ezotéria sem önmagában káros, a szélsőségesek kezében az, másnak segít átvészelni a nehezebb időszakokat, van, aki egyfajta pszichológiaként alkalmazza, önmaga és mások könnyebb megértéséhez... stb. Na meg lehet jókat nevetni is rajta adott esetben.
"A materialista lakatot tesz a kerékpárjára, hogy ne lopják el.
Az ezoterista zöld energiagömböt képzel köré, ami távol tartja a rossz embereket.
Na, kinek fogják ellopni a biciklijét?"
A tolvajt nem érdekli a lakat, az megoldja. Zárt tárolóból is loptak már kerékpárt. Természetesen elővigyázatosnak kell lenni, amennyire lehet, de nincs 100%-os biztonság, akármennyire elővigyázatos vagy.
"hogy annyira bedőltek a jóslatoknak, míg végül megölték magukat és a gyereküket is (a hírekben is mutatták).."
Azt láttad a hírekben, hogy a dán feltalálóról kiderült, hogy
kéjgyilkos és leültették egy újságírónő feldarabolásáért?
Durva ez a tudomány dolog...
Nekem nincs bajom az ezoterikus dolgokkal. Annyira nem mélyedtem bele, de
ha szarban vagy, elmész egy jóshoz, aki megjósolja, hogy várj 2 évet, és minden rendbe jön, eltelik ez a 2 év, mialatt te nyugodtan ülsz, és várod, hogy leteljen, mert meg fog ugye oldódni, aztán mégsem! És maradsz ugyanabban a szarban... akkor az elég nagy pofára esés, elvesztegetett idő, hiú ábránd, stb... Szerintem ez a formája káros.
"ha szarban vagy, elmész egy jóshoz, aki megjósolja, hogy várj 2 évet, és minden rendbe jön, eltelik ez a 2 év, mialatt te nyugodtan ülsz, és várod, hogy leteljen, mert meg fog ugye oldódni, aztán mégsem! És maradsz ugyanabban a szarban... akkor az elég nagy pofára esés, elvesztegetett idő, hiú ábránd, stb... Szerintem ez a formája káros." - Igen, ez a formája valóban nem hasznos, mert nem úgy működik, hogy várod, hogy a szádba repüljön a sült galamb. Inkább úgy, hogy mondjuk x idő után lehet jobban esélyed megoldani a problémát és előrébb lépni, de addig is cselekedni kell.
Mint az érettségi, x időben teheted le, nem hamarabb, de ez nem úgy van, hogy akkor majd az öledbe pottyan, tanulni kell, hogy tényleg le tudd tenni, és ha az évek során felkészültél, akkor sikerülni fog.
"Nekem nincs bajom az ezoterikus dolgokkal. Annyira nem mélyedtem bele, de
ha szarban vagy, elmész egy jóshoz, aki megjósolja, hogy várj 2 évet, és minden rendbe jön, eltelik ez a 2 év, mialatt te nyugodtan ülsz, és várod, hogy leteljen, mert meg fog ugye oldódni, aztán mégsem! És maradsz ugyanabban a szarban... akkor az elég nagy pofára esés, elvesztegetett idő, hiú ábránd, stb... Szerintem ez a formája káros."
De akkor mi a káros? a jelenség, vagy a megfigyelés?
Mi van, ha tényleg hatalmas szarban vagy és feladás előtt állsz, de a jós azt mondja, hogy már csak 2 évig kell kibírnod a teperést és utána lazíthatsz, erre tepersz tovább, túléled az idegileg nehéz időszakot, mert azt hiszed csak 2 évig kel kibírni, de mire letelik a két év, már elmúlt a mentálisan nehéz időszak?
"Azt láttad a hírekben, hogy a dán feltalálóról kiderült, hogy
kéjgyilkos és leültették egy újságírónő feldarabolásáért?
Durva ez a tudomány dolog..."
És mit érdekel az engem, vagy a tudomány? Az volt a kérdés, hogy soroljuk fel az ezotéria káros hatásait, amiből rengeteg van. De úgy látszik egyesek védekezni jöttek ide, korán sem válaszolni a kérdésre. Erre pontozgatjátok fel magatokat? Kész vicc! Ha valóban meg akarjátok védeni az ezót menjetek tüntetni valamelyik tudományos egyetemen, és mivel a tudomány káros dobjátok ki a számítógépet köttessétek az áramot és térjetek vissza a földműveléshez. Gondolom nem nagy kérés? B) Ha jól emlékszem volt olyan is, aki materialista embereket említette meg valamit... Nem vagy olyan fontos személy, a léted sem az, hogy egyáltalán foglalkozanak veled. Heh.
... köttessétek ki az áramot *
Egyenként csak úgy mellékesen a moderátorok dolga lenne tiltani az olyanokat, akik nem a kérdésre válaszolnak vagy egyáltalán törölni az ilyen válaszokat? Példát vehetnétek a külföldi oldalakról. 😏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!