Valaha meg fogjuk ertenj az élet értelmét?
lemaradtál róla?
már rég kiderültek a nagy válaszok.
Csak téged nem értesítettek róla.
Én már rég tudom.
Az életnek semmi értelme, ezt szerintem mind tudjuk. Legalábbis a világegyetemben semmi jelentősége. Ez számomra legtöbbször egy ember halálakor mutatkozik meg.
Rajtunk áll vagy bukik igazából, hogy megtöltjük-e tartalommal. Sokat gondolkoztam én is ezen a kérdésen, hogy mi töltheti ki az ürességet, mi lehet a kulcs. Valaki számára a munka(lásd Voltaire: Candide), másoknak a szerelem. Szóval ez mindenképpen egyéni.
És, hogy ki hozhatta létre? Nos, szeretnék hinni egy teremtőben, de elég tudományos a gondolkodásom, így kétségek közt vagyok.
Már rájöttünk, már régóta értjük... Legalábbis egyesek.
Ezek a kérdések csak azoknak megmagyarázhatatlan, akik képtelen még arra hogy felfogják, megértsék, és utánajárjanak.
Ti, akik nem értitek, nem is kell. Inkább csak dolgozzatok magatokon, hogy jobb életetek legyen, és utána ha szükséges megfogjátok érteni ezt is, ha elég nyitottak vagytok.
El sem tudom hinni milyen lehet úgy élni egy életet, hogy fogalmad sincs semmiről, hogy nem tudod miért is vagy itt. De szerencsére ti sem érzitek át mélyen ezt, különben mindennap sírnátok a depressziótól amiért azt hiszitek hogy semmi értelme nincs.
"Az életnek semmi értelme, ezt szerintem mind tudjuk"
Egyszerre nincs értelme, és mégis van.
Másrészt azért is "nehéz" megérteni az életet, mert teljesen paradoxonokból áll.
Sok ezer éve, nagyon sok ember feltette már ezt a kérdést.
Ha abból indulunk ki, hogy válasz alig akadt a kérdésre, akkor egyből megértjük, hogy nehéz helyzetben vagyunk :)
Igen. Mind megflgjátok érteni.
Igen. Ezek mind elkerülhetetlenek a fejlődés során.
Igen. Mindezekre is. Ha érdekel, írj rám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!