Füstölőrúd lehet romlott?
Azt írják a füstölő rudakról, és az eladók is azt hangoztatják, legalább 3-4 évig jók a füstölők. Viszont gyakran észlelem, hogy bizonyos füstölőpálcák akár egy hónap alatt is meg tudnak romlani.
Pedig száraz, sötét helyen tartom, normál hőmérsékleten.
Van, mikor ugyanabból a márkából, fajtából az egyik csomag füstölőpálca jó illatú, míg a másik ugyanaz a fajta elektromos szagú.
A gyümölcsös illatok a legrosszabbak - a vaníliásak akár hetek alatt bebüdösödnek, és rémes szagot bocsátanak ki.
Találkozott valaki ezzel a problémával?
az hogy mikor vetted és az hogy mennyit állt a boltban nem jut eszedbe?
Esetleg még add hozzá, hogy mennyit állhatott egy raktárban, egy konténer hajóban.
Ezért kerül a jó minőségű füstölő sokba.
200-300 forintért hulladékot kapsz, 500 ért már jót.
De az igazi minőségi indiai füstölők azok 1000 forintos áron mennek.
Igen - akkor valószínűleg helytelenül tárolták az üzletben, vagy nagyon régi. Kisvárosban lakom, egy helyen árulja egy kínai - de az egész szériája büdös. Mikor Budapesten veszek, az többnyire jó illatú. Megfigyeltem: kínai üzletekben ugyanaz a márka gyakran büdösebb, mint máshol.
A minőség: vannak isteni illatú Hem füstölők - ami olcsó kategória - van, olyan, ami két éve megvan, időnként égetek belőle, de azóta is finom. Meg volt olyan, hogy minőségi füstölőrúd fél év alatt tönkrement.
A keleties illatúakat szeretem, pl Santal, Frank Inclese, Cannabis - kipróbáltam cseresznyéset (rémes), vaníliásat (frissen jó, de ez büdösödik a leghamarabb.
Talán az a füstölők titka, hogy nem szabad kínaitól, aluljáróban, gyér forgalmú üzletben venni, csak akkor nagy a forgalom. És inkább kevesebbet vegyünk, ami pár hónap alatt elfogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!