Hogyan működik az időutazás?
1. Mint a Vissza a jövőbe trilógiában és a Terminátor filmekben. Ha visszamegyünk a múltba, megváltoztatjuk a jelent és a jövőt.
2. Mint a Dragon Ballban. Ha visszamegyünk a múltba, új idővonalat hozunk létre.
Einstein általános relativitás elmélete szerint a jövőbe lehetséges lenne az utazás ELMÉLETILEG(!!!). Minél nagyobb sebességgel haladsz, annál jobban "lassul az idő" hozzád képest. Persze ahhoz, hogy évekkel előre utazz az időben óriási nagy sebességre lenne szükség.
És ugyancsak elméletileg az időben vissza is lehet utazni! Bár ez nem nagyon egyszerű. Ne úgy képzeld el, hogy építesz egy időgépet, és azzal utazol az időben. Az egyik elméleti módja az múltba való utazásnak, a féreglyukak. A féreglyukak meg tudják görbíteni a teret, illetve a tér-időt. Például egy 100.000 kilométeres utat lerövidít 1 kilométerre (ez csak egy példa, nem tudom, hogy valójában ilyen pontos értékekkel számolható). Viszont a probléma az, hogy gravitációs féreglyukakat (amik lehetővé tennék ezt a fajta időutazást) nem nagyon tudnak előállítani, illetve ha elő is tudnák állítani nem tudnák stabillá tartani, hogy akármi is át mehessen rajta, mivel a féreglyukak sabilizálására rengeteg "negatív energia" szükséges, amelyet szintén képtelenek vagyunk előállítani.
Ha érdekel az időutazás lehetősége, és jól tudsz angolul figyelmedbe ajánlom ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=6_ksiM7LTPU
Nézd végig! Én sokat tanultam belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!