Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi az élet értelme?

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
2018. febr. 2. 07:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"...szeressük egymást"

Nagyon szép gondolat, de elhatározás szintjén csak magadra vonatkozóan tervezhetsz. Akkor célszerű lehetne olyan szakmát választani ahol ezt a nemes érzést naponta gyakorolhatod. Pl. mentős, orvos, stb. Az ilyen érzéseknek főleg az egészségügyben látom nagy terét és szükségét. (

Viszont csak akkor jó ha nincs mellette az is, hogy gazdag akarsz lenni. Szerintem a kettő ellent mond egymásnak. Aki gazdag akar lenni jobban jár ha inkább közgazdaságot tanul vagy ügyvédnek megy, informatikus lesz, stb).

Ha az én belső indíttatásom az, hogy szeressem az embereket nem jelenti azt, hogy engem is szeretni fognak. Hogy mindenki szeresse egymást az max családi körben lehetséges de a világmindeségben általánosan nem tudom elképzelni mert a felmerülő ellentétes érdekek nem engedik

2018. febr. 11. 10:37
 12/14 anonim válasza:
Az élet értelme a halál.
2018. febr. 22. 11:34
 13/14 A kérdező kommentje:

Az hogy mindannyian egyek vagyunk. Mi mind ugyanazok vagyunk és szeretni kell egymást, mert mindenki más is te vagy, ez mint élet értelme, amit az ősi filozófiák kinyilatkoztatnak ez igaz?

Gondolkoftál róla?

2018. márc. 2. 10:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez is egy lehetséges (bár kissé zavaros) megközelítés, de inkább biológiai, mint filozófiai-teológiai szempontból állja meg a helyét. Tudod, ha nagytotálban nézzük, fentről, az élet egy izgalmas, vagy legalábbis érdekes jelenség, a jelentősége azonban marginális, egy trükkös kis anomália, amelynek létezése az univerzum mint olyan működésére nem gyakorol semmiféle nagy léptékű, döntő behatást (vagy minimum nem tudunk ilyesmiről), más szóval tulajdonképpen semmi értelme nincs.

Kicsiben változik a helyzet. Kicsiben, a maga közvetlen rendszerén belül az élet eredendően öncélú: az élő egyed elsődleges prioritása életben maradni, az élő egyedek erre alkalmas csoportjainak funkciója pedig az, hogy az élet folytonosságát biztosítsák, ennek eszköze a folyamat központi elemeként jelentkező fajfenntartó ösztön és a folyamat hatékonyságának növelésére hivatott természetes szelekció mellett a szeressük egymást gyerekek, vagyis a fajszolidaritás is. (embereknél persze ez is bonyolultabb.)

2018. márc. 2. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!