Szerintetek hogy lehetne elérni azt, hogy aki nem hisz az ezotériában, az ne látogassa ezt a témakört?
"...persze ezt őket fogják minősíteni az egyéb ilyen trágár kommentjeivel...Aki praszt, az p.araszt." – Ez a komment pedig téged minősít! Nem látod a fától az erdőt?!
"...a legszomorúbb, hogy annyira szűk látókörűek vagytok, hogy csak azt fogadjátok el,ami nektek jó" – Ez a szűklátókörűség csúcsa, hogy az ellenvéleményre nem vagytok kíváncsiak!
"Miért nem magatokkal törődtök?" – Azért, mert egy nyílt fórumon lett feltéve a kérdés. Azért. Nyiss egy ezzel a témával foglalkozó fórumot, és oda csak az fog beregisztrálni, akit többé-kevésbé érdekel.
"Komolyan rosszabbak vagytok mint..." – Akkor mi, ateisták, miért fogadjuk el a ti véleményeteket, ha ti eleve így álltok mihozzánk? Mi is mondhatnánk pont ugyanezt tirátok, szellembu7ikra.
"...tudatosan idejönnek és a saját nézeteiket próbálják mindenkire rátukmálni." – Ez a fajta viselkedés kimondottan a fundamentalistákra jellemző. 100 hitvitából 99-et fundamentalista kezdeményez, és megpróbálja meggyőzni az ateistát. Amikor nem sikerül, besértődik és ilyen kérdéseket tesz fel.
"Nem mindegy NEKTEK ,hogy mi miben hiszünk?! legalább mi tudunk gondolkodni..." – Nem érzel te ebben súlyos ellentmondást? Ha valaki tud gondolkodni, annak nincs szüksége hitre, mert tisztában van a tényekkel, vagy legalábbis helyes következtetésekre jut.
"...azért kattintanak ide mert frusztráltak, szar az életük, unalmas, nincs más dolguk vasárnap délután, így hát belekötnek másba, hogy magukkal elhitessék, hogy ők milyen okosak és hasznos tagjai a társadalomnak, mert ha ezt nem tennék, akkor előbb utóbb bevillanna nekik, milyen üres az életük, és azt csak kemény munkával lehet helyrehozni, ezért inkább visszasüllyednek a kis szar világukba és önámítanak." – Kaptafa, közhelygyűjtemény, sablonduma, címkézés. Nem feltétlenül így van. Sőt! Mi is önálló gondolatokat írunk. Magácskának is tessen megerőltetni azt a szürkeállományt, hiszen Önök egy fent szóló szerint "Tudnak gondolkodni". Hajrá!
Azt pedig, hogy akit nem érdekel, az ne látogassa a témakört, megválaszoltam. Regisztrálsz egy domaint, kiköhögöd az árát, felraksz rá egy fórummotort, és azzal foglalkoztok, amivel akartok. És csak az csatlakozik, akit érdekel is a téma. Próbáld ki. Kíváncsi lennék a statisztikára, hogy mennyien látogatnak egy ilyen oldalt.
Persze könnyebb egy gyűjtőoldalon hinteni az igét, csak ezzel meg az a baj, hogy olyanok is olvassák, aki neked nem tetszik. Ez van!
Szerintem át kellene tenni a tudományba.
A tudomány sem más, mint absztrakt gondolatok, és új nézőpontok alkalmazása a már ismert dolgokra.
Az okkultizmus egy ilyen másfajta nézőpont, mely a tudománnyal együtt tenné teljessé a világképet.
Másik típusú vizsgálati módszerként működik, elvárható módon megismételhető eredményekkel, és fizikai törvényszerűségekkel, biológiailag, vagy pszichológiailag magyarázható módon.
Nem különbözik jobban a tudományoktól, mint a biológia a fizikától, mert ugye tudjukl hogyha minden flottul a leírt fizika szerint működne, nem lenne élet..
"Nem érzel te ebben súlyos ellentmondást? Ha valaki tud gondolkodni, annak nincs szüksége hitre, mert tisztában van a tényekkel, vagy legalábbis helyes következtetésekre jut."
Az hogy hiszek valamiben, a megmagyarázhatatlanban , az elmeséltekben és azokban amiket én nem éltem át de még is elmesélte, nem feltétlen ok az,hogy nem tudok reálisan gondolkodni, tehát előszőr leszűrök egy véleményt elkezdek rajta gondolkodni de függetlenül attól,hogy milyen a téma.Mi a helyes következtetés?Az,hogy mindig reálisan gondolkodunk?Mert az már őrült,ha valaki szereti az ezotériát?Mert szerintem nem az. Attól,hogy ehhez a témához sok olyan gondolat is kapcsolódik ami nem a realitáshoz közelít, az még nem azt jelenti,hogy szűklátókőrüek vagyunk. Így az erdőt azt látom, csak mindig ugyanabba vagy olykor más fába botlok bele, ami jelen esetbe az olyan kioktató embőckék akarnak meggyőzni arról,hogy én hülye vagyok mert szeretem az ezotériát ezért már meguntam így én is lebolondozom őket.Vagy akár p.arasztozom.Ha ő annak néz, én miért ne nézném annak?:) De persze nem mindenkivel van így ,tiszt.a kivételnek.
Az ellenvélemény re senki se kíváncsi, felteszünk e gy kérdést arra általában Tanácsot várunk és nem Ellenvéleményt, plusz vitázni se szeret az ember.Egyébként meg amit én pl látok nagyon gyakran kérdést és ha nem is értek hozzá legyen mondjuk egy téma pl szépség és divat...Na van 1 kérdés és nem tudom mi rá a válasz, nem fogok odaírni semmit,hogy te hüly.e stb.....HAnem továbbmegyek.Értelmes ember ezt csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!